Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Ψηφίστε το σχέδιο του νέου κέρματος των 2 ευρώ

Ψηφίστε το σχέδιο του νέου κέρματος των 2 ευρώ


Για να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια από τη σύσταση της ΟΝΕ και τη δημιουργία του ευρώ, όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εκδώσουν στις αρχές του 2009 αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ με κοινό σχέδιο.

Ύστερα από διαγωνισμό σχεδίου που προκηρύχθηκε μεταξύ των νομισματοκοπείων των χωρών της ζώνης του ευρώ και έπειτα από προεπιλογή σχεδίων από τους διευθυντές των νομισματοκοπείων, το τελικό σχέδιο επιλέγεται αποκλειστικά από πολίτες και μόνιμους κατοίκους της Ε.Ε. με ψηφοφορία σε ειδικό δικτυακό τόπο που συστάθηκε προς το σκοπό αυτόν. Θα κερδίσει το σχέδιο που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους. Θα κληρωθεί επίσης ένα άτομο από αυτά που ψήφισαν για το σχέδιο που κέρδισε, στο οποίο θα δοθεί ως βραβείο μια σειρά συλλεκτικών κερμάτων ευρώ μεγάλης αξίας.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 31 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 22 Φεβρουαρίου 2008. Το σχέδιο που θα επιλεγεί με την ψηφοφορία θα ανακοινωθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2008.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

•Για να ψηφίσετε πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή. Η διαδικασία απαιτεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα και είναι στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.eurodesigncontest.eu/vote.cfm?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share