Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Εκδηλώσεις για την εγγραφή της Κέρκυρας στην Unesco

Με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στα παλιά ανάκτορα η τελετή απόδοσης στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού του επισήμου πιστοποιητικού εγγραφής της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστική κληρονομιάς της Unesco.
Ήδη στην Κέρκυρα βρίσκονται εκπρόσωποι από το κέντρο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, εμπειρογνώμονες από τους διεθνείς Συμβουλευτικούς Οργανισμούς καθώς και οι 21 εθνικοί συντονιστές των χωρών της Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης οι οποίοι συμμετέχουν στις εργασίες του περιοδικού ελέγχου της Unesco στην ΝΑ Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Παλιά Ανάκτορα.
Παράλληλα αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Φαληράκι Συμπόσιο με θέμα: «Σύγχρονες προκλήσεις για τις ιστορικές πόλεις της Μεσογείου. Επίκαιρα ζητήματα για τη χάρτα των Ιστορικών Πόλεων», ενώ το Σάββατο το πρωί θα γίνει η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της διεθνούς επιστημονικής επιτροπής ιστορικών πόλεων ICOMOS. Στην τελετή του Σαββάτου θα παραβρεθούν επίσης ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο πρέσβης στην UNESCO Γιώργος Αναστασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share