Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Έγιναν τελικά και γάμοι ομοφυλοφίλων


Έγιναν τελικά νωρίς σήμερα το πρωί στην Τήλο οι δύο πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος Τήλου διάβασε στα ζευγάρια γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι
«δεν υπάρχει ρητή αναφορά στον νόμο και το Σύνταγμα με την οποία να απαγορεύεται η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφύλων».
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΝ χαιρετίζει και βρίσκεται στο πλάι του δημάρχου Τήλου, που τέλεσε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Στο μεταξύ, προσπαθούμε εδώ να καταλάβουμε τι τον θέλουν τον γάμο οι Gays.
Κανείς δεν αντιλέγει ότι οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι δικαίωμά τους απαραβίαστο.
Όπως και το σύμφωνο συμβίωσης.
Αλλά, όπως σωστά επισημαίνει αναγνώστης μας, μόνον όποιος δεν νοιώθει συμφιλιωμένος με την συγκεκριμένη ερωτική επιλογή, δηλαδή με τον εαυτό του, επιζητά «νομιμοποίηση» μέσω τού θεσμού τού γάμου.
Εξάλλου ο γάμος έχει σήμερα ευρύτερη κοινωνικοπολιτική σημασία. Βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με το δημογραφικό και με τη θρησκεία του τόπου μας, δυο παράγοντες πολύ καθοριστικούς στη σημερινή συγκυρία.
Ο δήμαρχος της Τύλου όμως και ο ΣΥΝ που τον υποστηρίζει ανοικτά βάζουν το λιθαράκι τους για να ανοίξει η κερκόπορτα
της εξουδετέρωσης του γάμου και της υποβάθμισης της οικογένειας που κάνει τα παιδιά.
Έτσι, ο γάμος πρέπει να γίνει κάτι εντελώς μπανάλ, σα μια συνηθισμένη κοινωνική τελετή, στην οποία έχουν δικαίωμα να πρωταγωνιστήσουν οι πάντες ανεξαρτήτως φύλου κι ανεξαρτήτως τεκνοποιίας.
Το ζήτημα έχει πολλές κοινωνικοπολιτικές παραμέτρους και είναι τεράστιο.
Και να πούμε και κάτι άλλο σε όλους αυτούς τους όψιμους υπερασπιστές της ομοφυλοφιλίας που βρήκαν έτσι τον τρόπο να αποσπάσουν τα πέντε λεπτά δημοσιότητάς τους. Δεν μας αρέσει η ομοφυλοφιλία.
Τα γούστα μας είναι μακράν αντίθετα. Είμαστε ομολογημένα και αιώνια θύματα των γυναικών.
Όμως ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων καταστρέφει αυτό που ένας αναγνώστης μας χαρακτηρίζει «ομοφυλοφιλία αλά ελληνικά». Μια παράδοση δηλαδή γενικά ανεκτή από την κοινωνία μας και απολύτως αποδραματοποιημένη.
Οι σχέσεις αυτές, κρυφές μέσα στην ομορφιά τους, όπως και τα ξεσπάσματα πάθους με τα κορίτσια, δεν προξενούν ενοχές, τις γεύεται όποιος γουστάρει έτσι, χωρίς υστερίες και κυρίως χωρίς γκετοποίση και κρατικό έλεγχο, όπως επιβάλλεται στο αγγλοαμερικάνικο ολοκληρωτικό σύστημα.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε τα πράγματα στις πραγματικές διαστάσεις τους. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού. http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share