Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Θ. Πάγκαλος: ''Γιατί τώρα κ.Σημίτη;''


Στον Κώστα Σημίτη χρεώνει τη νέα εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Ο πρώην υπουργός καλεί τον Κώστα Σημίτη να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημα «γιατί τώρα;» και διατυπώνει ξεκάθαρα τη θέση του, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «λυπάμαι που είμαι στον ίδιο χώρο με κάποιους».
Ο πρώην υπουργός αναγνωρίζει το προνόμιο που έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αλλάζει τη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και υποστηρίζει ότι όπως όλοι, έτσι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα κριθεί για αυτή του την επιλογή. Ταυτόχρονα, προαναγγέλλει τη δική του παρέμβαση στην επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος διατυπώνει επίσης το ερώτημα, «γιατί το κόμμα θα πρέπει να συμφωνεί πάντα με τον Σημίτη;» και εκτιμά ότι με την κίνηση του, ο πρώην πρωθυπουργός και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος επιχείρησε να δώσει την εντύπωση, πως λειτουργεί έξω και πέρα από το κομματικό πλαίσιο.
Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ
Διχασμένη εμφανίζεται η βάση του ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.
Σε δημοσκόπηση της MARC για το Έθνος της Κυριακής το 48% του εκλογικού σώματος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σύμφωνο με την κίνηση του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου. Το 44,8% αντιθέτως διαφωνεί με την απόφαση διαγραφής του Κώστα Σημίτη. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται μοιρασμένοι και στο ερώτημα, αν το κόμμα τους θα βγει κερδισμένο ή χαμένο από τις εξελίξεις. Το 44,5% απαντά ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει κερδισμένο από τη νέα κρίση, ενώ το 43,2% ότι θα εξέλθει χαμένο.
Η έρευνα της MARC προκαλεί πονοκέφαλο στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι εκτιμήσεις των επιτελών του Γιώργου Παπανδρέου θεωρούσαν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έβγαινε ιδιαίτερα ενισχυμένος από τη σαφή επίδειξη πυγμής και τη σαφώς τολμηρή απόφαση του να αποπέμψει ένα ιστορικό στέλεχος που έχει διατελέσει Πρόεδρος του Κινήματος και Πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share