Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

πλανήτης Άρης θα είναι ο ορατός στον ουρανό νύχτας αυτόν τον Αύγουστο.

O πλανήτης Άρης θα είναι ο ορατός στον ουρανό νύχτας αυτόν τον Αύγουστο.
-Θα φανεί τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος στο γυμνό μάτι.
-Καλύτερη στιγμή να το παρατηρήσετε θα είναι στις 27 Αυγούστου στις 12.30 τοβράδυ όταν ο Άρης θα έρθει σε απόσταση 34.65Μ μίλια από τη γη.
-Να προσέξετε τον ουρανό στις 27 του Αυγούστου 12:30 AM.
-Θα μοιάσει σαν να έχει η γη 2 φεγγάρια.
-ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ..... Η επόμενη φορά που ο Αρης θα έρθει τόσο κοντά θα είναι το 2287.
-ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μοιραστείτε το με τους φίλους σας δεδομένου ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ δέν θα ξαναδεί τέτοιο θέαμα


********************
Ο Άρης είναι ο 4ος κατά σειρά πλανήτης του ηλιακού συστήματος και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 228.000.000 km από τον Ήλιο. Η ύπαρξη του είναι γνωστή από την αρχαιότητα και το κόκκινο χρώμα του ενέπνευσε τους αρχαίους Έλληνες στο να του δώσουν το όνομα του θεού του πολέμου.
Λέγεται και κόκκινος πλανήτης εξαιτίας του χρώματος που παρουσιάζει όταν τον παρατηρούμε με οπτικό τηλεσκόπιο. Περιβάλλεται από μια λεπτή ατμόσφαιρα που επιτρέπει την παρατήρηση της επιφάνειάς του. Για το λόγο αυτό ο Άρης είναι ο πλανήτης για τον οποίο έχουμε τις περισσότερες πληροφορίες για την επιφάνειά του.
Ο Άρης έχει διάμετρο 6800 km περίπου, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του σε 1 περίπου γήινη ημέρα και περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε 1.9 γήινα χρόνια. Η μέση επιφανειακή του θερμοκρασία είναι -60 βαθμοί Κελσίου περίπου, αλλά η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 20 βαθμούς

3 σχόλια:

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων είπε...

Οι καταστροφικές - για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού - ξηρασίες θα συνεχιστούν για δεκαετίες... Κατάρρευση όπως οι μοιρολάτρες Πομπηιανοί και οι Μάγια
ή Αποκέντρωση-Αναδασώσεις-Αυτάρκεια επειγόντως;

http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk
http://www.youtube.com/watch?v=RQX9WgL7jQc

Unknown είπε...

Pragmatika prepei to 8eama na einai monadiko. Dieykrinisi, opoios gnwrzei na to pei: 27 avgoustou imera Tetarti 12:30, vrady Tritis-ksimerwmata Tetartis i 12:30 vrady Tetartis pros Pempti diladi 28?????

tsetha είπε...

Ο πλανήτης Άρης και το παραπλανητικό e-mail
July 7, 2008 by vossinakis

Ads by Google
Executive Jobs in Europe
Senior Jobs From 60.000 € Access to Over 2.700 Headhunters
Experteer.com




Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, κυκλοφορεί μέσω του διαδικτύου, ενα e-mail-”απάτη”, το οποίο ισχυρίζεται οτι ο πλανήτης Άρης στις 27 Αυγούστου θα εντυπωσιάσει όλους, όσοι τον παρατηρούν, εμφανιζόμενος στον νυχτερινό ουρανό φωτεινότερος απο ποτέ και μεγάλος όσο και η πανσέληνος στο γυμνό μάτι. Απ΄όλη αυτή την ιστορία, το μόνο που είναι αληθινό είναι η ημερομηνία δηλαδή η 27η Αυγούστου. Αλλά δεν αναφέρει οτι ήταν η 27η Αυγούστου του 2003, ημερομηνία που ο Άρης έφτασε στην ιστορικά κοντινότερη απόσταση απο την Γη, δηλαδή σε 56 εκατ. χιλιόμετρα, και είχε διάμετρο 25 δευτερολέπτων της μοίρας, περίπου 80 φορές μικρότερος απο την σελήνη που έχει μέγεθος 33 λεπτά της μοίρας. Και όπως όλοι θυμόμαστε, δεν είχε το μέγεθος της Πανσελήνου.
Φέτος ο Άρης βρίσκεται στον αστερισμό του Λέοντα, όπου εμφανίζεται στις αρχές του Ιουλίου πολυ κοντά στον Κρόνο και στον Βασιλίσκο (α Λέοντα), αλλά δύει νωρίς και όσο πηγαίνουμε προς το τέλος του καλοκαιριού θα δύει ολοένα και νωρίτερα. Η διάμετρος του είναι 4 δευτερόλεπτα της μοίρας και το μέγεθος του 1.7 οπότε και φαίνεται σαν ενα μικρό κοκκινωπό άστρο. Βρίσκεται δε σε απόσταση 323 εκατ. χιλιομέτρων και η παρατήρησή του μέσω τηλεσκοπίου θα απογοητεύσει πολλούς παραλήπτες του e-mail. Η επόμενη κοντινότερη προσέγγιση του Άρη στην Γη θα συμβεί το 2287 και μέχρι τότε θα διαβάσουμε σίγουρα πολλά τέτοια e-mails!!!

Bookmark and Share