Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

"Ντροπή για τη Βρετανία"

Με τίτλο "ντροπή για τη Βρετανία", δημοσιογράφος της "Daily Mirror", κατακεραυνώνει τους συμπατριώτες της με ένα άρθρο- καταπέλτη για τις διακοπές τους, στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στα Μάλια.
Η Ρεμπέκα Έβανς, πέρασε ένα διάστημα στην Κρήτη παρατηρώντας τη συμπεριφορά των τουριστών από τη χώρα της και μιλάει με πολύ σκληρά λόγια για τα όσα είδε.
"Το πρωί αντί να πάνε στην παραλία, πηγαίνουν στα φαρμακεία για να αγοράσουν το χάπι της επόμενης μέρας", τονίζει η Έβανς, που προσθέτει ότι οι νεαρές Βρετανίδες που βλέπει μπροστά της είναι τόσο μεθυσμένες που το παίρνουν προληπτικά γιατί δεν θυμούνται αν το χρειάζονται.
Φιλοξενούνται δηλώσεις γιατρού που εργάζεται σε κλινική ο οποίος τονίζει ότι καθημερινά περνούν από εκεί 100 κορίτσια, ηλικίας 18 και 19 ετών, ζητώντας το χάπι.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο περίπου ένα εκατομμύριο Βρετανοί, άνδρες και γυναίκες σε νεαρή ηλικία κυρίως, ταξιδεύουν στην Κρήτη κάθε καλοκαίρι.
Γίνεται επίσης αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε από μεθυσμένους νεαρούς ένας ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ επειδή τους ζήτησε να προσέχουν πως οδηγούν. Τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην περιοχή, αφού οι περισσότεροι συμπατριώτες της κυκλοφορούν μεθυσμένοι καταστρέφοντας ξένες περιουσίες, όπως αναφέρει η Έβανς.
Κάποιοι μεταφέρονται στην κλινική σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση από το ποτό. Άλλοι προβαίνουν σε άσεμνες ενέργειες μόλις βλέπουν κοπέλες να περνούν από μπροστά τους.
Η Έβανς αναφέρει στο άρθρο της ότι οι διακοπές των παιδιών τους στα Μάλια είναι "ο εφιάλτης κάθε γονιού". Έκανε το ταξίδι με αφορμή την είδηση για τη Βρετανίδα που γέννησε και έπνιξε το παιδί της πριν από μία εβδομάδα στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share