Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

"Σκότωσαν" τον τουρισμό



Τα γεγονότα μαρτυρούν τον ύποπτο ρόλο όλων εκείνων που μπορεί να μη σήκωσαν το χέρι τους να χτυπήσουν τον Αυστραλό τουρίστα, αλλά με δεδομένη τη διαπλοκή τους, τον σκότωσαν.
Στον εισαγγελέα Σύρου οδηγούνται σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες του εγκλήματος κατά του Αυστραλού τουρίστα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Καλαμοπόδι της Μυκόνου. Τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης επηρεάζει άμεσα η εξέλιξη της υγείας του Αυστραλού, ο οποίος είναι κλινικά νεκρός. Στο πλευρό του 20χρονου βρίσκεται ο πατέρας και ο θείος του, ενώ τραγική φιγούρα η μάνα που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει, καθώς κατέρρευσε στο αεροδρόμιο.
Ιδού η διαπλοκή
Η Μύκονος αργοπεθαίνει διασωληνωμένη στο ράντζο της κρατικής αδιαφορίας και της κυβερνητικής ανικανότητας.
Αυτή η απαστράπτουσα το πάλαι ποτέ πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού σέρνεται σήμερα στα κυκλαδικά σοκάκια, στολισμένη με τα εναπομείναντα κουρέλια του λαμπρού παρελθόντος της.

Όμηρος μεγάλων και μικρών επιχειρηματικών συμφερόντων απομυθοποιείται αργά αλλά σταθερά. Τα φώτα της χαμηλώνουν με «ντίμερ», σε αντίθεση με εκείνα της Ακρόπολης που σβήνουν μία κι έξω.

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση του μπράβου κατά του 20χρονου Αυστραλού, ο οποίος θεωρείται κλινικά νεκρός, ένα μικρό ή μεγάλο οδοιπορικό στις υπηρεσίες του νησιού, αστυνομία, κέντρο υγείας, πολεοδομία, δήμο, μπορεί να αναδείξει το σκανδαλώδη, γελοίο και εγκληματικό τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Αυστραλός τουρίστας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, χτυπήθηκε από τους μπράβους του Μυκονιάτη ιδιοκτήτη του club «Tropicana», Σταμάτη Ξυδάκη, εξαδέλφου του γαμπρού του αντιδημάρχου και συγγενούς του ιδιοκτήτη του «Cavo Paradiso», Νίκου Δακτυλίδη, του οποίου δύο εργαζόμενοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, γιατί το θύμα αρνήθηκε να υποβληθεί –πολύ σωστά- σε σωματικό έλεγχο. Ο Δακτυλίδης με τη σειρά του είναι κουμπάρος με τον άλλον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τα πολιτιστικά! Φαύλος κύκλος με λίγα λόγια…

Από το σημείο της επίθεσης, σε κωματώδη πλέον κατάσταση, οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί, μετά από παρέμβαση της αυστραλιανής Πρεσβείας, σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η αστυνομία της Μυκόνου ενημερώθηκε μετά από παρέλευση δέκα ωρών, ενώ είναι γνωστό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό να ενημερώνονται άμεσα οι αρχές.
Οι αρχές όμως στην Ελλάδα της καλοκαιρινής σιέστας είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ανιψιός του θείου και ο ξάδερφος της κουμπάρας έχουν μετατραπεί στους μικρούς δυνάστες μιας σύγχρονης τυραννίας που δεν έχει τέλος.

Τα μέλη της οικογένειας που ελέγχει τα μαγαζιά της περιοχής του επεισοδίου είναι γνωστοί νεοδημοκράτες και υποστηρικτές του Δημάρχου.

σύζυγος μάλιστα του Δημάρχου είναι η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, του οποίου οι ιατροί βάρδιας όλως τυχαίως λησμόνησαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία!...

Η αστυνομία στο νησί αποτελεί, όπως και στα περισσότερα νησιά, διακοσμητικό στοιχείο. Θυμηθείτε το αυτοκίνητο της ασφάλειας, που κυκλοφορούσε με κλεμμένες πινακίδες και τον ανεκδιήγητο πρώην διοικητή που αποχώρησε με Porsche και άλλα τιμαλφή…

Θυμηθείτε την περίπτωση ενός δικού μας, που τον έκλεψαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του δύο συνεχόμενες φορές και ο αστυνομικός βάρδιας απαντούσε «πάρτε μας αύριο»…
Θυμηθείτε τέλος την ιστορία των μικρών Ιταλών που τους λήστεψαν στη μέση του δρόμου και η αστυνομία δεν είδε ούτε έμαθε τίποτα…

Για τις ληστείες των καταστηματαρχών που γίνονται καθημερινά κατά των τουριστών, γηγενών και μη, δεν χρειάζεται να γράψουμε λέξη, τις γνωρίζετε από πρώτο χέρι.
Αυτά είναι μερικά από τα χάλια της Ελλάδας των μπράβων, κύριοι Παυλόπουλε της αστυνομίας και Αβραμόπουλε της περίθαλψης.

Τώρα που η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου -αυτό έλειπε να το κάνουν γαργάρα οι ανταγωνιστές μας - το θέμα ενδιαφέρει και τον Υπουργό τουρισμού, ο οποίος ξελαρυγγιάστηκε όλον το χειμώνα να καλεί τουρίστες στη φιλόξενη Ελλάδα…

Τι μεταδίδει ο αυστραλιανός Τύπος

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εκτενή ρεπορτάζ για τον άγριο ξυλοδαρμό του 20χρονου συμπατριώτη τους από μπράβους, έξω από κλαμπ της Μυκόνου.
Η εφημερίδα «Daily Telegraph Australia» και η ηλεκτρονική έκδοση της «Herald Sun» αναφέρει ότι η πρωτοφανής επίθεση έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους εκατοντάδες τουρίστες, που παραθερίζουν εκεί.

Παράδοξο ωστόσο είναι το γεγονός ότι κάποια αυστραλιανά μέσα, όπως η ιστοσελίδα «news.com.au», μεταδίδουν ότι ο 20χρονος και η παρέα του, ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στους μπράβους έξω από το γνωστό κλαμπ.
Έτσι τον σκότωσαν
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο 20χρονος Αυστραλός με τρεις ομοεθνείς του, έφυγαν από το «Tropicana» στην περιοχή Καλαμοπόδι - Παραντάις της Μυκόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα, ο παρκαδόρος και ο πορτιέρης του νυχτερινού καταστήματος και δύο υπάλληλοι από το «Cavo Paradiso», νομίζοντας ότι ο τουρίστας, μαζί με την παρέα του είχαν κλέψει μία τσάντα, τους ακολούθησαν με ένα τζιπ και τους σταμάτησαν σε απόσταση 1,5 χλμ μακριά από το beach bar. Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν να ελέγξουν τα διαβατήριά τους.
Οι νεαροί τουρίστες, αρνήθηκαν και τότε, άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Ο πορτιέρης, μάλιστα, έβγαλε ένα πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο είχε μαζί του και άρχισε να χτυπά ανελέητα τον έναν Αυστραλό. Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν τους νεαρούς αβοήθητους και εξαφανίστηκαν.
Περαστικοί είδαν τα παιδιά αιμόφυρτα και κάλεσαν ασθενοφόρο.
Ελαφρά τραυματίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του άτυχου νεαρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share