Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Greek summer on a budget


Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, αν και δεν φαντάζει και η πιο φτηνή επιλογή, έχει και αυτή τα τυχερά της. Να πάτε και να ‘ρθετε με ΚΤΕΛ και πλοίο από Ηγουμενίτσα θα σας κοστίσει 93 ευρώ. Μόλις όμως φτάσετε και αφού κατασκηνώσετε στο κάμπινγκ Διόνυσος -στη Δασιά, 8 χλμ. από την πόλη- με μόλις 5,8 ευρώ τη βραδιά, θα ξεκινήσετε τη φτηνή σας περιήγηση στο νησί. Όλο τον Ιούλιο πραγματοποιείται το φεστιβάλ «Ionian Concerts '08» με συναυλίες τζαζ και κλασικής μουσικής. Από τις 37 συναυλίες στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι 17 είναι δωρεάν και οι υπόλοιπες κοστίζουν 10 ευρώ - μόνο μία φτάνει τα 25. Με ένα ενιαίο εισιτήριο των 8 ευρώ θα επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλαιό Φρούριο, τον Ναό της Αντιβουνιώτισσας και το Ασιατικό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα, που στεγάζεται στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου.
Αφού εξαντληθείτε από τις βόλτες στα καντούνια, πηγαίνετε για φτηνό φαγητό στις ψησταριές του κόλπου της Γαρίτσας, κάτι ξέρουν οι ντόπιοι που τις προτιμούν φανατικά. Φτηνό (και αυθεντικά παραδοσιακό φαγητό) θα βρείτε και στα Μουράγια, στην ομώνυμη περιοχή της παλιάς πόλης.
TIP: Το νησί είναι μεγάλο αλλά οι συγκοινωνίες για τα διάφορα χωριά και τις παραλίες είναι συχνές. Αν όμως είστε αποφασισμένοι να ξοδέψετε λίγο παραπάνω, νοικιάστε μηχανάκι.
Για 5 διανυκτερεύσεις υπολογίστε: €260 (σε ένα από τα ακριβότερα??? νησιά της Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share