Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Θύελλα αντιδράσεων



«Θρυαλλίδα για τη διαμόρφωση σκηνικού οξύτατης αντιπαράθεσης αλλά και κοινωνικών εντάσεων, που θα χαρακτηρίζουν την πολιτική σκηνή τούς επόμενες μήνες, αποτέλεσε η δέσμη των έκτακτων φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης», γράφουν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (Καθημερινή) σήμερα.
Έτσι στο ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» πλέον με περισσότερη αισιοδοξία το πολιτικό σκηνικό. «Η οικονομία πονάει, η τσέπη αφορά τους πάντες και δεν πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό το γήπεδο. Είναι η ευκαιρία μας, τώρα από εμάς εξαρτάται», λέει στον ΕΤ στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν στο μεταξύ στις οργανώσεις των εμπόρων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων προκαλούν τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ προετοιμάζονται κινητοποιήσεις τον Οκτώβριο.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) κάνει λόγο για πλήγμα της «επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας εκτιμά ότι « τα μέτρα οδηγούν στον…θάνατο του εμποράκου ».


Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι « το μέτρο της κατάργησης του αφορολόγητου εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιώνεντείνει τη φορολογική αδικία».
Οι έμποροι της Αθήνας ανακοίνωσαν ότι « τα νέα μέτρα αποτελούν στην πραγματικότητα ομολογία αδυναμίας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η οποία οφείλεται στη στέρηση εσόδων εξαιτίας της έλλειψης βούλησης και της ανικανότητας σύλληψης και πάταξης της φοροδιαφυγής και στην υπέρβαση εξόδων εξαιτίας του κρατικού δανεισμού και της κρατικής σπατάλης ».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) θεωρεί ότι « η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα στοχοποίησε τους ελεύθερους επαγγελματίες»
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θεωρεί « οικονομικά απαράδεκτα και κοινωνικά άδικα » τα νέα φορολογικά μέτρα και σημειώνει ότι « παρασιωπήθηκε σκοπίμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό εκείνων οι οποίοι στα χαρτιά εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην πραγματικότητα είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι (στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) οι οποίοι τελούν υπό το απαράδεκτο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Ένα καθεστώς το οποίο τα τελευταία χρόνια συνιστά τον κανόνα σε ό,τι αφορά τους διπλωματούχους μηχανικούς ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share