Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Πάμε για εκλογές


Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται, αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Και το ερώτημα είναι εκλογές, ή ανασχηματισμός; Σύμφωνα πάντως με τις δικές μας πληροφορίες, αλλά και εκτιμήσεις, όλα τείνουν προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Δεν αποκλείεται λοιπόν, ακόμα και αύριο (τέτοιο είναι το κλίμα) ο κ. Καραμανλής να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, πιθανότατα με αιτία την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Επισημαίνουμε ότι και με το θέμα αυτό ασχολήθηκε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, μετά την οποία ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ώστε η κρίση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες παρενέργειες για την ελληνική οικονομία
Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών είναι είτε στις 2 Νοεμβρίου, είτε στις 9 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθούν ως γνωστόν με λίστα και επειδή έχει παρέλθει ένας χρόνος από την διεξαγωγή των προηγούμενων δεν είναι απαραίτητος ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης..
Ήδη έχει σημάνει από χθες προεκλογικός συναγερμός όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα επιτελεία κορυφαίων στελεχών της ΝΔ όπως η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Σουφλιάς κ.α. Το ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο ήταν εξάλλου προφανές με την ταυτόχρονη παρουσία χθες το βράδυ σε δελτία ειδήσεων της κ. Μπακογιάννη, του κ. Παυλόπουλου και του κ. Μεϊμαράκη. Μιλώντας εξάλλου στους δημοσιογράφους μετά την χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ο υπουργός Άμυνας άρχισε πρώτος την εκλογολογία, λέγοντας ότι «στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
Επισημαίνεται ότι όπως και την προηγούμενη φορά οι εκλογές θα προκηρυχθούν πριν καν ανοίξει η Βουλή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραγραφή συγκεκριμένων σκανδάλων εν εξελίξει. Είναι προφανές ότι κάποιοι πολύ γνωστοί δεν θέλουν με τίποτα να αρχίσει τις εργασίες του το Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share