Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Παντρεύεται ο Σάββας Ξηρός με την Αλίθια Κορτές...


Παντρεύεται ο Σάββας Ξηρός με την Αλίθια Κορτές...Με τα δεσμά του γάμου ενώνονται σήμερα το πρωί, μέσα στις φυλακές, ο Σάββας Ξηρός και η Αλίθια Ρομέρο Κορτές.Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» και η επί 16 χρόνια Ισπανίδα σύντροφός του παντρεύονται σήμερα στο εκκλησάκι της Ελευθερώτριας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου σε...ειδική πτέρυγα βρίσκονται οι κρατούμενοι της «17Ν».
«Ηταν προγραμματισμένο να παντρευτούμε τον Αύγουστο του 2002», λέει η Αλίθια.Δύο μήνες πριν όμως έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, με αποτέλεσμα η ζωή τους να πάρει εντελώς διαφορετικό δρόμο...
«Μετά ο Σάββας δεν ήθελε να παντρευτούμε, επειδή δεν ήθελε να γίνει ο γάμος μας μια ανταλλαγή με την εξουσία, προκειμένου να έχουμε τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι σύζυγοι. Τώρα πια όμως άλλαξε γνώμη. Επιμένω κι εγώ. Θέλω να είναι ο άντρας μου, να πάρω την ευλογία από τον Θεό, καθώς πιστεύω», σημειώνει η Αλίθια.
Ετσι, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν πήγε στην Ισπανία, ο Σάββας της είπε να φέρει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον γάμο.Το μυστήριο ήταν προγραμματισμένο να τελεστεί σήμερα στις 10.30 το πρωί.
Το συμβούλιο της φυλακής αποφάσισε ο γάμος να γίνει σε κλειστό κύκλο για λόγους ασφαλείας. «Θα μας παντρέψει ο πατέρας του Σάββα, ο παπα - Τριαντάφυλλος. Αλλά δεν μας άφησαν ούτε τους συγγενείς μας να καλέσουμε - ξαδέλφια, θείους, ανίψια. Ούτε λόγος για στενούς φίλους. Επέτρεψαν μόνο τους γονείς, τα αδέλφια και τους δύο κουμπάρους. Είχαμε κάνει μια μικρή λίστα, αλλά μας την έκοψαν».
Κουμπάροι θα είναι ο Γιώργος Καράμπελας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, και η Ολυμπία Σκλύρη, συνταξιούχος και φίλη της Αλίθια. Επίσης, ήρθαν από τη Μαγιόρκα η μητέρα και η μία αδελφή της Αλίθια, ενώ προβλεπόταν να παραστούν κάποιοι από τα 9 αδέλφια του Σάββα. Ο Χριστόδουλος και ο Βασίλης, άλλωστε, είναι συγκρατούμενοί του.Δεν θα φορέσει νυφικόΗ Αλίθια δεν θα βάλει νυφικό.
«Δεν είναι της νοοτροπίας μου. Θα βάλω ένα απλό ρούχο δανεικό, από την ντουλάπα της εξαδέλφης μου, άσπρο - γκρι. Η αδελφή του Σάββα, Ελένη, θα φέρει μπομπονιέρες, ενώ η παπαδιά και η μητέρα μου, γλυκά. Ολα θα είναι λιτά». Παρόλα αυτά, το συμβούλιο της δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού αποφάσισε να μην επιτρέψει για λόγους ασφαλείας να μπουν μέσα στη φυλακή κουφέτα, γλυκά και αναψυκτικά.
Η Αλίθια μένει σε ένα δυάρι που νοικιάζει στο Μάτι και ασχολείται κυρίως με την έκδοση των βιβλίων του Σάββα, ο οποίος βλέπει μόλις κατά το 1/10 από το ένα μάτι, ενώ από το άλλο βλέπει μόνο φως. «Γράφει με μεγεθυντικό φακό. Νιώθω ότι εγώ και ο Σάββας είμαστε ένα. Δεν αισθάνομαι μοναξιά επειδή δεν μπορώ να τον βλέπω κάθε μέρα. Οταν παντρεύεσαι κάποιον, το κάνεις και για τα καλά και για τα κακά. Αλλιώς είναι λίγο ψεύτικο»...Πηγή ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share