Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Έλληνας βάφει τον πύργο του Άϊφελ



Ένας Σερραίος βάφει … τον πύργο του Άιφελ. Ο λόγος για την κατασκευαστική εταιρεία του Σερραίου Λευτέρη Μαμαντζή «STELMA ΑΤΕ», που έχει έδρα τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, η οποία ανέλαβε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, τη συντήρηση του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας


εταιρεία ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με έργα αμμοβολής και μόνωσης, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από το 1982 έως σήμερα, έχει λάβει σημαντικά δημόσια έργα στη Βουλγαρία, στην Πολωνία, στη Γαλλία αλλά και στο μακρινό Κουβέιτ.
Πριν από έξι μήνες η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πύργο του Αίφελ, προκήρυξε παγκόσμιο διαγωνισμό για τη συντήρηση του, την απομάκρυνση της σκουριάς και την εκ νέου βαφή 250.000 τ.μ.


Συνολικά 120 εταιρείες από όλο τον κόσμο κατέθεσαν προτάσεις, από τις οποίες μονάχα έξι πέρασαν στο τελικό στάδιο. Τρεις γαλλικές, μία γερμανική, μία ιταλική και η ελληνική του κ.Μαμαντζή.


Οι εργάτες της ελληνικής εταιρείας, που κυριολεκτικά δουλεύουν στον αέρα δεμένοι με ειδικά σχοινιά, θα απομακρύνουν τη σκουριά και στη συνέχεια θα βάψουν ολόκληρη την μεταλλική κατασκευή, σε αποχρώσεις του μπρονζέ, αφού βέβαια περάσουν αντισκουριακή βαφή, για προστασία. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν περισσότεροι από δύο τόνους μπογιάς, ενώ το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε δύο χρόνια.
Η συντήρηση και το βάψιμο του πύργου, έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα στη Γαλλία, με εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, να αφιερώνουν σχετικά ρεπορτάζ, στον Έλληνα Μαμαντζή από τις Σέρρες, που «φρεσκάρει» το σήμα κατατεθέν της πόλης του φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share