Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Το «Makedonia» στην Κέρκυρα


Με κρατικό αεροσκάφος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα το Σάββατο 27 Ιουνίου, για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Μέχρι σήμερα, τα αεροσκάφη από τις αεροπορικές εταιρείες των Σκοπίων μπορούν να διέρχονται από το FIR Αθηνών και τον ελληνικό εναέριο χώρο, δεν τους επιτρέπεται όμως η προσγείωση σε ελληνικά αεροδρόμια, αφού φέρουν τα διακριτικά MKD - Makedonia. Στην περίπτωση όμως της συνόδου του ΟΑΣΕ η Ελλάδα -ως προεδρεύουσα χώρα για το 2009- επέλεξε να παραχωρήσει «κατ’ εξαίρεση» ειδική άδεια στο σκοπιανό κρατικό αεροσκάφος για να προσγειωθεί στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι την ώρα που η Ελλάδα φιλοξενεί μια υπουργική σύνοδο στην οποία θα παραστούν περισσότεροι από 50 υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων η κυρία Χίλαρι Κλίντον και ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ, η Αθήνα θα βρισκόταν στη θέση του απολογούμενου επειδή «απαγόρευσε» στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ να μεταβεί στην Κέρκυρα.
Στο πρόσφατο μόλις παρελθόν ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ Τσερβένκοφσκι, δεν μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε φόρουμ για το οποίο είχε προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, καθώς επέμενε να χρησιμοποιήσει το ίδιο αεροσκάφος, η προσγείωση του οποίου δεν έγινε δεκτή. Σήμερα τι έγινε και … άλλαξε αυτή η πολιτική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share