Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Βραβευμένες ταινίες σε οικολογικό Φεστιβάλ στην Κέρκυρα

Ένα διαφορετικό κινηματογραφικό γεγονός διοργανώνεται στην Κέρκυρα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης προσπάθειας για συνδυασμό της κιν/κής τέχνης με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θα προβληθούν Παρασκευή & Σάββατο, 20-21 Νοεμβρίου στην Ιόνιο Ακαδημία (ώρα έναρξης 20:30) μια σειρά από βραβευμένες, σύγχρονες ταινίες ντοκυμαντέρ για το περιβάλλον και τη διατροφή.
Τα θέματα των ταινιών από τον Καναδά και τις Ην. Πολιτείες ως την Ολλανδία και τη Μ. Βρετανία παρουσιάζουν γλαφυρά τον εθισμό μας στο πλαστικό αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης.
Δίνονται αποκαλυπτικές παρουσιάσεις του σύγχρονου (ανθυγιεινού) δυτικού τρόπου διατροφής, θίγονται ζητήματα αποψίλωσης του υδάτινου θαλάσσιου πλούτου, αλλά επισημαίνονται παράλληλα και ακραίες διατροφικές πρακτικές.
Πέρα από την επίκαιρη θεματολογία, συστατικό στοιχείο όλων των ταινιών που θα προβληθούν αποτελεί η ζωηρή κινηματογραφική γραφή, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο στοιχεία θρίλερ, κωμωδίας αλλά και animation.
Το Σινεμά και Περιβάλλον διοργανώνεται από ομάδα ατόμων και φορέων (Cineman.gr, εφημερίδα Coffeetime, LifeRadio 102.9), με τη συνεργασία του Ιονίου Παν/μίου, και την υποστήριξη του διεθνούς κιν/κού φεστιβάλ Ρόδος Ecofilms.
Η είσοδος και τις 2 ημέρες προβολών είναι ελεύθερη.

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share