Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Δραματική επιστολή Κάρρα προς Ραγκούση

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

_-112-112ΚΕΡΚΥΡΑ. Ως άλλος Χαρίλαος Τρικούπης, ο Μιχάλης Κάρρας απευθύνεται με μια δραματική επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση ζητώντας του να ικανοποιήσει η κεντρική διοίκηση τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους Δήμους, άλλως καταρρακώνεται το κύρος τους. Η επιστολή

Προς : κ. Γιάννη Ραγκούση, Υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Κοινοποίηση : κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Πρόεδρο ΚΕΔΚΕ

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής μας Ένωσης, διερμηνεύοντας την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων δημάρχων, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την οικτρή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι μας, εξ αιτίας της ασυνέπειας του κράτους, όσον αφορά την καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων των ΟΤΑ.
Η στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές και εργολάβους και εντέλει η αδυναμία καταβολής των μηνιαίων αποδοχών του προσωπικού μας, μάς καθιστά εντελώς αναξιόπιστους στην τοπική κοινωνία και καταρρακώνει το ρόλο μας.
Ειδικότερα αναμένουμε την καταβολή των βασικών οφειλών του Κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ακολούθως :
Την καταβολή του υπολοίπου (3/5) της αρχικά προβλεφθείσης ΣΑΤΑ, στο οποίο πρέπει να προστεθεί και η προβλεφθείσα αύξηση επί του συνόλου.
Την επιστροφή των τελών Ζύθου, διαφήμισης και ΤΑΠ, που παρακρατήθηκαν για την κάλυψη της συμμετοχής των ΟΤΑ για το από κοινού καταρτισθέν πρόγραμμα ΟΑΕΔ - ΚΕΔΚΕ για την απασχόληση 20.000 ανέργων στην Τ.Α., το οποίο ματαιώθηκε.
Στα παραπάνω ελλείμματα πόρων προστέθηκε και το σοβαρό έλλειμμα από τη μείωση των τελών παρεπιδημούντων, το οποίο γονάτισε κυριολεκτικά τους ΟΤΑ της Κέρκυρας που προσδοκούσαν κυρίως σε αυτά για τις αναπτυξιακές τους παρεμβάσεις.
Ελπίζουμε κ. Υπουργέ ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω και θα ανταποκριθείτε θετικά στα παραπάνω αιτήματά μας. Η συνέπεια της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλει ιδιαίτερα στη θετική στάση των πολιτών ενόψει του κυβερνητικού προγράμματος της διοικητικής αναδιάρθρωσης του κράτους, το οποίο έχετε εξαγγείλει και θα προωθήσετε άμεσα.
Με τιμή ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κέρκυρας Μιχάλης Κάρρας, Δήμαρχος Φαιάκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share