Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-Από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη



-112ΑΘΗΝΑ. Σε δυο βαθμούς Αυτοδιοίκησης και έναν ακόμα της αποκεντρωμένης Γενικής Διοίκησης συναρθρώνεται η νέα κρατική αρχιτεκτονική, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση (φωτό). Οι χάρτες θα έλθουν μετά, ίσως τον Απρίλιο, οπότε και θα ανοίξει ο δεύτερος κύκλος της δημόσιας διαβούλευσης με σκοπό ο «Καλλικράτης» ως σχέδιο νόμου να πάει στη Βουλή έως το Μάιο προς ψήφιση ώστε να αποτελέσει το νέο πλαίσιο με το οποίο θα γίνουν οι τοπικές εκλογές στις 14 Νοεμβρίου. Οι Περιφέρειες διατηρούνται ως έχουν ενώ ο αριθμός των Δήμων και των επιχειρήσεων τους μειώνεται δραστικά στο 1/3 του σημερινού τους αριθμού. Κάτω από 370 Δήμους από τους 1034 και κάτω από δυο χιλιάδες επιχειρήσεις από τις έξι χιλιάδες σήμερα, προβλέπει ο Καλλικράτης.
Ο υπ. Εσωτερικών εξήγγειλε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα από το αναθεωρητέο ΕΣΠΑ του υπουργείου, τη χρηματοδότηση των προσλήψεων τεχνοκρατών και αναπτυξιακό πρόγραμμα των ΟΤΑ για την οικονομική στήριξη της μεταρρύθμισης.
Όσον αφορά στους πόρους των νέων θεσμών, μίλησε γενικά και παρέπεμψε την ακριβή σύνδεση τους με τα φορολογικά έσοδα -και το ΦΠΑ- στο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα γίνει γνωστό σε λιγότερο από δυο μήνες. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
keimeno_dimosias_diabouleusis.doc


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Omilia_Ragkousi10.01.2010.doc


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Omilia_prothipoyrgou10_1-2.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share