Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από τους Δίδυμους Πύργους

11 Φεβρουάριος 2010

Οι νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από τους Δίδυμους Πύργους


Εννέα χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη και την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, μια σειρά από ανέκδοτες φωτογραφίες, τις μοναδικές που τραβήχτηκαν από ψηλά και τις οποίες εξασφάλισε το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, έρχονται να υπενθυμίσουν την τραγωδία που άλλαξε τον κόσμο. Η λήψη της φωτογραφίας τη στιγμή που καταρρέει ο δεύτερος πύργος έγινε από ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο περιπολούσε στον ουρανό της αμερικανικής μεγαλούπολης. Το φωτογραφικό υλικό φυλασσόταν στην έδρα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Και σήμερα κάνει τον γύρο κόσμου, αφού το ΑΒC ζήτησε επισήμως τον περασμένο χρόνο τον αποχαρακτηρισμό του υλικού από το Νational Ιnstitute of Standards and Τechnology κάνοντας χρήση του νόμου περί ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφόρηση.
Δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, μετά από αίτημα αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου στις Αρχές των ΗΠΑ, οι μοναδικές αεροφωτογραφίες που απεικονίζουν τον εφιάλτη των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη το 2001.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από ελικόπτερο της αστυνομίας, το μοναδικό αεροσκάφος που είχε άδεια πτήσης εκείνη την ώρα. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC υπέβαλε αίτημα στις Αρχές, επικαλούμενο τον αμερικανικό Νόμο για την Ελευθερία των Πληροφοριών, να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες.
«Καθοριστικής σημασίας για να καταλάβει κανείς τι συνέβη εκείνη την ημέρα» χαρακτήρισε τις φωτογραφίες ο Τζαν Ραμίρεζ, διευθυντής του μουσείου για την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για συνολικά 2.779 φωτογραφίες, κάποιες από τις οποίες είχε στείλει ο φωτογράφος σε φίλους του και είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα στο Διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες δείχνουν τους ουρανοξύστες δίπλα στους Δίδυμους Πύργους να ξεπροβάλλουν από ένα σύννεφο σκόνης που έχει καλύψει το έδαφος της πόλης, ενώ σε κάποιες φωτογραφίες δεν διακρίνονται καθόλου κτίρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share