Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

“Ο διάβολος ζει ανάμεσά μας”

Devil vs Jesus
Ο 85χρονος ιερέας Γκάμπριελ Άμορθ, εξορκιστής για δεκαετίες στη Ρώμη, εξέπληξε τους πάντες με τις αναφορές του στο νέο του βιβλίου με χολυγουντιανό τίτλο “Αναμνήσεις ενος εξορκιστή”.
Ο αιδεσιμότατος Άμορθ υποστηρίζει στο εν λόγω βιβλίο ότι ο διάβολος ζει και ελοχεύει στο Βατικανό, όντας παρόν στις παιδοφιλικές δραστηριότητες των ιερέων, στους ματαιόδοξους κληρικούς και τους άπιστους καρδιναλίους.


Όπως αναφέρει ο ιερέας έχει τελέσει πάνω από 50.000 εξορκισμούς, προσθέτωντας ωστόσο ότι το κέντρο του καθολικισμού δεν είχε συχνά φαινόμενα. Μόνο 84 από τους 50.000 εξορκισμούς αποτέλεσαν αυθεντικές περιπτώσεις δαιμονισμένων, λέει ο ιερέας, παραθέτοντας τον εξορκισμό ενός νεαρού, τον οποίο είχε καταβάλει ο “Σατανάς των μίντια” αφού ξέρναγε εξαρτήματα ραδιοφώνου!
Ο Άμορθ υποστηρίζει ότι είναι ένας βαθιά παραδοσιακός τύπος σαν το Πάπα Βενέδικτο, που όπως λέει πιστεύει στην ύπαρξη του σατανα. Ωστόσο ο Άμορθ φαίνεται πως ξέρει καλά το παιχνίδι της εκκλησίας η οποία χρησιμοποιούσε πάντα την ύπαρξη του σατανά.
Και αυτό γιατί, πρώτον ο διάβολος, ενσαρκώνει την άυλη φύση του κακού. Αυτό μας βοηθά στο να προσάπτουμε διαβολικά στοιχεία στους εκάστοτε κακοποιούς, σύμφωνα με τον Άμορθ.
Έπειτα, η παρουσία του διαβόλου μας επιτρέπει να εξωτερικεύουμε και ταυτόχρονα να αποκηρρύσουμε ό,τι δεν μας αρέσει. Οι πράξεις μας δεν αποτελούν μέρος του εαυτού μας, όπως λέει και ο Φρόιντ, αλλά είναι κάτι που μας κυριεύει προσωρινά και με τη παρουσία του εξορκιστή εξαλείφεται από μέσα μας.
Έτσι, σύμφωνα με τον Άμορθ οι παιδόφιλοι ιερείς και οι άπιστοι καρδινάλιοι δεν είναι σημάδι διαφθοράς και ηθικής παρακμής της εκκλησίας αλλά αποτέλεσμα της επιρροής του κακού πνεύματος.
Αν και η εκκλησία προσποιείται από καιρό ότι έχει αποποιηθεί του Σατανά, ωστόσο όπως φαίνεται οι εξορκιστές επιμένουν.
Πηγή: News247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share