Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στον Δένδια

xrysoxoidis011-112ΑΘΗΝΑ. Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην ανακοίνωση του αρμόδιου Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για ζητήματα εγκληματικότητας και τρομοκρατίας
«Ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι θαύματα δεν γίνονται. Η ολέθρια πολιτική που ακολούθησε το κόμμα του, όταν είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, σε κάθε πεδίο κυβερνητικής πολιτικής, εξακολουθεί δυστυχώς να παράγει αποτελέσματα ακόμη και σήμερα.ηματικότητας και τρομοκρατίας

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον Ορέστη Αλεξάκη

_-112ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εκδήλωση προς τιμή του Κερκυραίου ποιητή Ορέστη Αλεξάκη, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την στήριξη των εκδόσεων Γαβριηλίδη και του βιβλιοπωλείου «Βιβλιορυθμός». Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «βιβλιορυθμός», οι Θεσσαλονικείς τίμησαν τον καταξιωμένο ποιητή μας για το έργο του και τη μεγάλη του προσφορά στα γράμματα.
Τριάντα μέλη του Συλλόγου Κερκυραίων «Οι Φαίακες» έδωσαν το μεγάλο παρόν με τον Πρόεδρο Θέμη Παγιατάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Γιάννη Καλαϊτζόγλου και της Ευτυχίας Λουκίδου, οι Φαίακες τραγούδησαν όλοι μαζί και χάρισαν στον ποιητή μας το αγαπημένο του τραγούδι « Μενεξέδες και ζουμπούλια».

Αποκαλυπτήρια προτομής του Σπύρου Πλασκοβίτη

plaskovitis-112ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κερκυραίου συγγραφέα Σπύρου Πλασκοβίτη (1917-2000) θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 και ώρα 13.00 στον Κήπο των Παλαιών Ανακτόρων («Κήπος του Λαού»), από τον Δήμαρχο Κερκυραίων και την Δημοτική Αρχή. Την προτομή, η οποία είναι έργο της Κερκυραίας γλύπτριας κ. Ρένας Κρουαζιέ, προσέφερε στην πόλη της Κέρκυρας η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού). Ο Σπύρος Πλασκοβίτης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης εποχής. Στα αποκαλυπτήρια έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν και μέλη της οικογένειας (η σύζυγος του συγγραφέα, κ. Ευφροσύνη Πλασκοβίτη, και ο υιός του κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας).



Ν. Δένδιας: «Αφύλαχτη» πόλη η Αθήνα

dendiasΑΘΗΝΑ.  «Αφύλαχτη πόλη» χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νίκος Δένδιας με αφορμή τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  «Οι τρεις συνολικά βομβιστικές επιθέσεις, μέσα σε δύο ημέρες, στην πρωτεύουσα, αποδεικνύουν ότι ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει κάνει πράξη το ‘’όραμά’’ του για ‘’αφύλαχτη πόλη’’. Όπως, άλλωστε, τονίσαμε μόλις την Παρασκευή, το κατ’ ευφημισμό επονομαζόμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρακολουθεί εδώ και καιρό, σε ρόλο άβουλου θεατή, την τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας, την επαναδραστηριοποίηση της τρομοκρατίας, τους βανδαλισμούς των ταραχοποιών και όλα τα φαινόμενα ‘’μικρής’’ και ‘’μεγάλης’’ εγκληματικότητας, τα οποία αποτελούν πλέον ρουτίνα. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα: η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει κάθε ενέργεια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας. Δεν θα ανεχθεί, όμως, την άσκηση δημοσίων σχέσεων και την ατελείωτη ‘’θριαμβολογία’’ επί ανύπαρκτων επιτευγμάτων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ώρα, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share