Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ιστιοπλοϊκή αναμέτρηση για τα γενέθλια του ΝΑΟΚ


platu_25-450
ΣκάφοςPLATU 25 με το οποίο γίνονται οι εντυπωσιακές ιστιοπλοϊκές μονομαχίες δίπλα στην ακτή προς τέρψη των φιλάθλων και των περίεργων.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τμήμα ιστιοπλοΐας του NAOK διοργανώνει διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα MATCH RACE με την ονομασία AQUIS CORFU MATCH RACE, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 16-18 Απριλίου 2010 στον θαλάσσιο χώρο του όρμου της Γαρίτσας. Οι αγώνες MATCH RACE είναι αγώνες που γίνονται σε μορφή μονομαχίαςμεταξύ δύο ίδιου τύπου σκαφών, με εναλλαγές πληρωμάτων, διεξάγονται πολύ κοντά στην στεριά, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους από θεατές στην ξηρά και η κάθε μονομαχία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.
Οι αγώνες αυτοί ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα και η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ISAF έχει καθιερώσει Ranking List για τους καλύτερους 1800 κυβερνήτες Match Race στον κόσμο.
Ο βετεράνος πανελληνιονίκης αθλητής του ΝΑΟΚ Κώστας Πρίφτης, με πλήρωμα τους επίσης αθλητέςτου ΝΑΟΚ Ιωάννη Σαϊτά, Ευγένιο Γιούργα και Προκόπη Τσιριγγάκη, αν και ξεκίνησε μόλις πριν ένα χρόνο να συμμετέχει σε αγώνεςαυτής της μορφής βρίσκεται στην 309η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στην 4η πανελλήνια.
Στον αγώνα θα συμμετάσχουν συνολικά 10 πληρώματα ελληνικά και ξένα. Θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των 3ημερών που θα διαρκέσει ο αγώνας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες 40-50 μονομαχίες, και θα χρησιμοποιηθούν σκάφη τύπου PLATU 25. Στιςπροθέσειςτου ΝΑΟΚ είναι ο αγώνας αυτός να διοργανώνεται κάθε χρόνο και να
συμπεριλαμβάνεται ανελλιπώςστο Διεθνές Καλεντάρι αγώνων της ISAF.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share