Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΟΚ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ :




Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΟΚ  ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ :

1. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ( !!! ) ΜΑΣ......
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ........
3. ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ......

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 , ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΕΥΡΩ - ΛΑΓΝΟΙ  ( ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ) ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ "ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ..."
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ "ΣΚΕΨΟΥ  ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΜΕ...."

ΤΟ 1980 Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 




 350.000.000 .
ΤΟ 2010 Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ
300.000.000.000  ..

ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΔΕΚΟ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΛΙΜΑΝΙΑ , ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ , ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ , ΥΓΕΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ  κ.λ.π.

ΤΟ 1980 ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
ΤΟ 2010 ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 3.000.000.000    /ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ...

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ  ;

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2000 ΕΩΣ 2009 ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ  ΚΑΤΑ 275.000.000.000   ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ....


Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ;
 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
 11/2/2010 στο ''ΕΘΝΟΣ''

 
Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις  της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό  προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες  αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν  (  ;;;; ) *** τον πρωθυπουργό  Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενηµέρωτης κοινής γνώµης.

 Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Όχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε  καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα  για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
 Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την  ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.
 

 Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!

 Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.

 Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης  3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.

 Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγµατα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά  και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!

 Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.

 Η  Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη  από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το  2009  και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.
 Έπειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της  κατάστασης.

 Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (
το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν  ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι  στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ίσως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ίδιο δηλαδή με της Ελλάδας.

 Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία  με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.

 Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας  (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε  ξένες τράπεζες,
δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε  τράπεζες της ίδιας της χώρας).

 Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία,
η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.

 Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το...
414%  του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.

 Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% 
( **** ) του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των  στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

 Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.
**** Επισήµανση δική µου : Δηλαδή, σε απλά ελληνικά η Ελλάδα, το µισό σχεδόν ( συνολικό - δηµόσιο  και ιδιωτικό , 179 % - 89,5 %) χρέος το οφείλει σε ελληνικές τράπεζες  (αν είναι σωστα τα στοιχεία του κ. Δελαστίκ).....

 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
 Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια

 Έξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα  χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα  από τα ελληνικά!

 Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ  σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι  η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.
***  Τα ερωτηµατικά δικά µου ( Χάρης).

Αλήθεια αφού µας πιέζουν για το χρέος και τα ελλέιματα τι σχέση έχει η αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , οι ελεύθερες απολύσεις και η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο ;;;;

 ------------------------------------------------------------------------

  Πώς µας πούλησαν και µας αγόρασαν Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
 16/2/2010

 Ανατριχιαστικός είναι ο µηχανισµός µε τον οποίον συγκεκριµένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας µας, µε αποτέλεσµα αυτοί µεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατοµµυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονοµική  κηδεµονία. Αξίζει να τον περιγράψουµε σε αδρές γραµµές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηµατοπιστωτικό προϊόν που ονοµάζεται CDS(από τα αρχικά των  αγγλικών λέξεων credit default swaps).

 Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης µη αποπληρωµής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που  αγοράζει οµόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε µια άλλη τράπεζα, η  οποία είναι υποχρεωµένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος  χρεοκοπήσει και ßρεθεί σε αδυναµία να εξοφλήσει τα οµόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει  ενδιαµέσως τους τόκους.
 Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονοµική κατάσταση µιας χώρας τόσο υψηλότερα  ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.

 Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και µόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερµανική
Ντόιτσε Μπανκ  και οι αµερικανικές Γκόλντµαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσµιας αγοράς των CDS.

 Πάµε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα µέσα Γενάρη, περίπου δέκα ηµέρες πριν η χώρα µας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές οµόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ  δηµοσιοποιεί µια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονοµία, όπου αναφέρει πως πάµε  χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.

 Αµέσως µετά κινητοποιείται το τµήµα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα µας  ßρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τµήµα µελετών της... ίδιας τράπεζας!

 Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεßαίνει, περνάει αµέσως το µήνυµα παγκοσµίως στο χρηµατοπιστωτικό  σύστηµα: τα
 διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η  ελληνική οικονοµία παραπαίει, η ανενηµέρωτη κοινή γνώµη τροµοκρατείται και οι  επαΐοντες καταλαßαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονοµικό  «γδάρσιµο».

 
Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ µαζί µε την Γκόλντµαν Ζαξ αναλαµßάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά οµόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριßώς που συµµετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίµατος καταρράκωσης της  ελληνικής οικονοµίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!

 Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάµε εντελώς σοßαρά. Η ελληνική κυßέρνηση, όπως και πάµπολλες άλλες κυßερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειµενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ' όλο που υπονοµεύουν την  Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», µε τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να  τις εξευµενίσει ώστε να την ßοηθήσουν να δανειστεί µε ανεκτά επιτόκια.

 Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα µαζί µε την Γκόλντµαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο µε το οποίο θα  διαθέσει τα οµόλογά της η κυßέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγµατικότητα δεν έχει περιθώρια να µη συµµορφωθεί στις υποδείξεις τους.

 Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντµαν Ζαξ έχουν ενηµερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι  τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά οµόλογα µε επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραµύθι της δήθεν επαπειλούµενης χρεοκοπίας.

 
Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντµαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προµήθειες εκατοµµυρίων ευρώ από τους  πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες µεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών οµολόγων.

 Τώρα ετοιµάζουν τον επόµενο γύρο ελληνικού δανεισµού, στήνοντας σκηνικό για ακόµη µεγαλύτερα  κέρδη φυσικά...

 ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ  Τα κράτη, όµηροι των τραπεζών

 ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερµανοί. Έχουν όµως ταραχθεί ακόµη και αυτοί από την επίδειξη δύναµης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα µπορέσει να  αποξηράνει αυτόν τον ßάλτο (των τραπεζών) που πιάνει οµήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεµάινε». Η «Μοντ»
είναι εξοργισµένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες  αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύµφωνα  µε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωµένα κράτη πέφτουν θύµατα επιθέσεων  από τα ίδια τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά µαθήµατα της ελληνικής κρίσης» οµολογεί η γαλλική εφηµερίδα.

Απορία αφελούς :  το νοµοθετικό πλαίσιο µέσα στο οποίο  λειτουργούν οι τράπεζες το έχουν συµφωνήσει κάποιοι  άλλοι και όχι οι κυßερνήσεις των κρατών που είναι "όµηροι των τραπεζών'' ;;;;
ΟΣΟΙ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
(  ΟΙ 4 "ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ"  : ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ - ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ;;;;
Το 2005 όταν κινδύνευαν τα συµφέροντα των εφοπλιστών ( απαγόρευση µονοπύθµενων τάνκερ)  η ελληνική ( !!!! )  κυßέρνηση έßαλε ßέτο στο συµßούλιο υπουργών. Τώρα που καταπατούν δικαιώµατα εκατοµµυρίων εργαζοµένων θα ακουστεί ενα "κιχ" ;;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share