Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η CIA έριχνε LSD στο αλεύρι χιλιάδων ανθρώπων (;)


Σε ένα πείραμα της CΙΑ για τις παρενέργειες των ψυχοτρόπων ουσιών φαίνεται ότι κρύβεται το μυστήριο του «pain maudit», του «καταραμένου ψωμιού» που απασχολεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια τους κατοίκους του Ποντ Σεντ Εσπρί, μιας κωμόπολης 9.000 κατοίκων στη Νοτιοανατολική Γαλλία.

Ήταν 16 Αυγούστου 1951 όταν η ήσυχη κωμόπολη συγκλονίστηκε από ένα κύμα μαζικής παράνοιας. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι πέθαναν, δεκάδες κατέληξαν σε ψυχιατρεία και εκατοντάδες έπεσαν σε παραλήρημα.

Ένα 11χρονο αγόρι προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γιαγιά του, ένας άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει πιστεύοντας ότι φίδια τον έτρωγαν ζωντανό κι ένας άλλος φώναζε «είμαι αεροπλάνο» πριν πηδήξει από το παράθυρο.


Το επεισόδιο αυτό είχε αποδοθεί σε ένα «ψυχεδελικό» μανιτάρι που υποτίθεται ότι είχε καταλήξει στο αλεύρι.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Χ. Π. Αλμπαρέλι, ο ύποπτος μύκητας δεν ήταν τίποτε άλλο από LSD με το οποίο Αμερικανοί πράκτορες είχαν «μολύνει» το αλεύρι «στο πλαίσιο απόρρητου πειράματος ελέγχου της σκέψης». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της γαλλικής αντικατασκοπίας Εράρντ Κορμπέν ντε Μανζού προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υ.Γ.

Η όλη ιστορία μοιάζει με το σενάριο της ταινίας επιστημονικής φαντασίας "THE CRAZIES" (ΠΑΡΑΝΟΙΑ) του Μπρεκ Άισνερ! Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share