Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Έπεσε σε κώμα Κροάτισσα και ξύπνησε Γερμανίδα!

Κορίτσι σε Κώμα
Μια 13χρονη Κροάτισσα από την πολη Κνιν μετά από ένα ατύχημα έπεσε σε κώμα. Η μικρή λίγο καιρό πριν το ατύχημα είχε ξεκινήσει μαθήματα Γερμανικών ενώ παράλληλα έβλεπε γερμανικές σειρές στην τηλεόραση και προσπαθούσε να διαβάζει γερμανικά βιβλία.



Η μικρή ξύπνησε από το κώμα, 24 ώρες μετά, εξακολουθούσε να είναι μια νεαρή Κροάτισσα η οποία, ωστόσο, είχε ξεχάσει εντελώς την μητρική γλώσσα της και μιλούσε άπταιστα τα Γερμανικά!
Αυτή τη στιγμή, η 13χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της πόλης Σπλιτ όπου εξετάζεται από πλήθος ειδικών. Χαρακτηριστική της κατάστασης υπήρξε η δήλωση του ψυχιάτρου Mίχο Μίλας “τα παλαιότερα χρόνια αυτό θα θεωρείτο θαύμα, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια λογική εξήγηση απλώς δεν την έχουμε βρει ακόμη”.
Ανάλογη ήταν και η δήλωση διευθυντή του Νοσοκομείου Ντουζομίρ Μαρασοβίτς που είπε “Ποτέ δεν ξέρεις πότε αναρρώνεις από ένα τέτοιο τραύμα αλλά και πως αντιδρά ο εγκέφαλος. Έχουμε κάποιες θεωρίες για την ώρα όμως περιοριζόμαστε στα γεγονότα, γιατί πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτική ζωή του ασθενούς. ”
Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι “ξύπνησαν” από σοβαρή αρρώστια ή κωματώδη κατάσταση μιλώντας άλλες γλώσσες, ακόμη και βιβλικές γλώσσες της Βαβυλώνας ή της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share