Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το ντεκαπάζ φέρνει μεγαλύτερο μισθό

ές


Περισσότερα χρήματα ετησίως κερδίζουν γυναίκες που έχουν ξανθό χρώμα στα μαλλιά τους και παντρεύονται πλουσιότερους άνδρες από ότι οι υπόλοιπες υποστηρίζει έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο


«λάδι στη φωτιά» στον πολυετή «πόλεμο» ξανθών-μελαχρινών!


Η έρευνα έδειξε πως οι ξανθιές γυναίκες κερδίζουν 7% περισσότερα χρήματα ετησίως συγκριτικά με όσες έχουν άλλο χρώμα μαλλιών και έχουν πλουσιότερους συζύγους οι οποίοι βγάζουν 6% επιπλέον χρήματα σε σχέση με τους όσους έχουν παντρευτεί πιο… καστανές γυναίκες.
Την έρευνα διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία σε δείγμα 13.000 γυναικών και διαπιστώθηκε πως εκτός από τις ετήσιες απολαβές διαφορά υπάρχει στη μόρφωση, στα κιλά και στο ύψος. Ωστόσο οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν τα αποτελέσματα της μελέτης, κυρίως για ποιον λόγο οι ξανθιές κερδίζουν περισσότερα χρήματα και έχουν πλουσιότερους συζύγους.
Ο επικεφαλής της έρευνας, David Johnston, δήλωσε στην Daily Mail «Οι ξανθιές γυναίκες συχνά θεωρούνται ως πιο ελκυστικές αλλά λιγότερο έξυπνες. Φαίνεται πως αυτή η αντίληψη έχει προκύψει από το συνδυασμό ομορφιάς και ξανθού χρώματος στα μαλλιά».
Τις ενστάσεις της πάνω στην έρευνα εξέφρασε η ξανθιά επαγγελματίας χορεύτρια Kristina Rihanoff “Δε θεωρώ πως οι ξανθιές πληρώνονται περισσότερο. Εκεί που εργάζομαι παίρνουμε όλοι τον ίδιο μισθό. Παρόλα αυτά αισθάνομαι διαφορετική επειδή είμαι ξανθιά. Έχω δοκιμάσει και άλλα χρώματα όμως με το ξανθό αισθάνομαι πιο σέξι”.
Τη μελέτη σχολίασε και η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ξανθών γυναικών, Olga Uskova, λέγοντας πως οι ξανθιές έχουν πλουσιότερους συζύγους επειδή είναι πιο εύθυμες και εξωστρεφείς από τις άλλες γυναίκες.
“Οι ξανθιές έχουν αυτοπεποίθηση για αυτό και βγαίνουν με άνδρες που είναι δυναμικοί και κατέχουν σημαντικές θέσεις. Και εάν κάνουν κάποιο λάθος στη δουλειά τότε λένε πως φταίνε επειδή είναι ξανθιές!”, είπε η Uskova.
Πηγή: Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share