Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Όχι, άλλος να…. κι άλλος να πληρώνει κύριοι


Μια συστηματική παραπληροφόρηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας και πώς φτάσαμε ως εδώ.
Αυτή η εκστρατεία εκπορεύεται από τους γνωστούς πολιτικούς κύκλους, της κυβέρνησης κατά πρώτο λόγο, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια κάνουν αναλύσεις για το οικονομικό Βατερλό των τελευταίων δεκαετιών.


Ούτε λίγο ούτε πολύ για την κατάντια της χώρας φταίνε οι Έλληνες που έμαθαν να ζουν με δανεικά, που αγοράζουν βίλες, εξοχικά, αυτοκίνητα αλλά δεν έχουν να τα πληρώσουν, που καταναλώνουν αφειδώς χωρίς όμως να παράγουν.
Βγήκε για παράδειγμα ο γνωστός Θατσερικός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, με άρθρο του στην «Ημερησία του Σαββάτου» και μίλησε για την κοινωνία που έχει οδηγηθεί εδώ που είναι επειδή με απλά λόγια «τρώγαμε με χρυσά κουτάλια».
Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κορυφαία στελέχη του αφήνουν ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο κόσμος θα πρέπει από εδώ και στο εξής να κάνει τα κουμάντα του, διότι τα λεφτά θα είναι λιγότερα και θα πρέπει να ξεχάσουν το πρόσφατο παρελθόν με τα ευρώ που έρεαν άφθονα.
Να συμφωνήσουμε ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας καλόμαθε, βολεύτηκε στο δημόσιο και αλλού, πήρε επιδοτήσεις και μπόνους, τα κονόμησε γενικώς και καλοπέρασε. Πόσοι, όμως, είναι όλοι αυτοί και από πού έρχονται; Με παρθενογένεση βρέθηκαν στη χώρα ή μήπως είναι οι περισσότεροι παιδιά του κομματικού σωλήνα, ανεξαρτήτως κόμματος, που αναρριχήθηκαν σαν ερπετά, άρπαξαν ότι βρήκαν, αγόρασαν βίλες και σκάφη και τώρα βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τα χάσουν;
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δουλεύει για το μεροκάματο και για να πληρώσει τις δόσεις των δανείων του. Περιμένει το μισθό ή τη σύνταξη των 700 ευρώ, αγοράζει ένα σπιτάκι ίσα – ίσα για να χωρέσει την οικογένειά του. Δουλεύει σα σκυλί για να πληρώσει την παιδεία και την υγεία που δεν του προσφέρει το κράτος. Δεν έχει σκάφη, εξοχικά, τζιπ 5.000 κυβικών και άλλα καλούδια.
Και είναι αυτός που καλείται τώρα να πληρώσει το μάρμαρο για την κατάντια της οικονομίας.
Και τίθεται κι ένα άλλο ερώτημα: Τόσα δισεκατομμύρια πέρασαν από το κράτος αυτό, μήπως είδατε εσείς καμιά αναδιανομή του χρήματος υπέρ του κόσμου;
Ας μας απαντήσουν οι πολιτικοί που σήμερα μιλάνε για το τέλος της ευδαιμονίας, που πήγαν τα λεφτά από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου; Ας μας πει ο κ. Παπανδρέου αν αυτή η άγρια αναδιανομή του εισοδήματος δεν πήγε στις τσέπες αυτών που σήμερα έχουν κότερα και βίλες. Μήπως επιχειρηματίες και τράπεζες (και πολιτικοί φυσικά) δεν τα έφαγαν;
Ας μας πουν που πήγαν τα λεφτά από το σκάνδαλο των ομολόγων που βούλιαξε τα Ταμεία κι από τόσα άλλα σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens που δεν είναι οι μίζες που δόθηκαν αλλά τα έργα που πήρε η χώρα από τους Γερμανούς και τα χρυσοπλήρωσε ο κόσμος.
Όταν, λοιπόν, θα μας απαντήσουν πού πήγαν τόσο χρήματα κι όταν θα γίνει πράξη αυτό που λέγεται διαρκώς, δηλαδή το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» τότε και ο λαός να πληρώσει το μερίδιο της ευθύνης του στο ΔΝΤ.
Όχι, όμως, άλλος να…. κι άλλος να πληρώνει. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο διάβολος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share