Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αλβανία: Από Ιταλία και Ελλάδα το 90% των μεταναστευτικών εμβασμάτων

TIΡΑΝΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών εμβασμάτων που δέχεται η χώρα σε ετήσια βάση προέρχεται από την Ελλάδα και την Ιταλία.
Αυτό ανακοίνωσε το γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα. Παράλληλα, πάνω από το 26% των αλβανικών νοικοκυριών δηλώνει ότι έχουν μέλη τους που εργάζονται ως μετανάστες στο εξωτερικό, ενώ το 60% των νοικοκυριών αυτών πως δέχονται εμβάσματα από μετανάστες. Από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί προέρχεται το 90% περίπου του συνολικού ύψους των εισροών μεταναστευτικών εμβασμάτων της χώρας.
Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα βρίσκονται οι περισσότεροι μετανάστες από την Αλβανία, η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης με 55% του συνόλου των εμβασμάτων, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 36% του συνόλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου το συνολικό ύψος των μεταναστευτικών εμβασμάτων με προορισμό την Αλβανία το 2009 διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 799 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 6,5% σε σχέση με το 2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share