Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ο «Κόκκινος Ντάνι» και παραμύθια της Χαλιμάς



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζουμε τελευταία σε ελληνικές εφημερίδες διάφορες δηλώσεις και συνεντεύξεις του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ , που είναι επικεφαλής των «Πρασίνων» στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο «κόκκινος Ντάνι» όπως έχει γίνει γνωστός λόγω της παρουσίας του στον Μάη του ’68 στη Γαλλία, εμφανίζεται ως ο μοναδικός φιλέλληνας αυτή την περίοδο στην Ευρώπη. Δηλώνει ότι οι χώρες – μέλη της ΕΕ έχουν αφήσει αβοήθητη την Ελλάδα, την δανείζουν με εξωφρενικά


επιτόκια, καθυστερούν να την σώσουν, κι άλλες ευνοϊκές και εν πολλοίς σωστές επισημάνσεις. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο να εμφανίζεται ο Κον Μπεντίτ ως σωτήρας της χώρας και η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Κι αυτή την εικόνα προσπαθούν να την ενισχύσουν διάφοροι δήθεν αριστεροί στην Ελλάδα ξεχνώντας ένα βασικό σημείο, που κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά.
Ο «κόκκινος Ντάνι» είναι ο καλύτερης πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία, η πιο ισχυρή φωνή στην Ευρώπη που επιθυμεί διακαώς να μπει η γειτονική χώρα στην ΕΕ. Ξεχνώντας το παρελθόν του ο Γάλλος ευρωβουλευτής, ξεχνά ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ευρωπαϊκής ταυτότητας, παραβιάζει συνεχώς τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης με το να αλωνίζει το Αιγαίο, από θαλάσσης και αέρος ενός του ελληνικού κράτους.
Μια χώρα που ούτε έξω από τις Βρυξέλλες δεν θα έπρεπε να περνά έχει βρει σύμμαχο τον Κον Μπεντίτ ο οποίος αμαχητί ζητά να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ. Και καλά, για την οικονομία του λόγου να συμφωνήσουμε ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας η ευρωπαϊκή πορεία της Άγκυρας. Ας μας απαντήσουν ποιες από τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πληροί η Τουρκία, πέραν ότι είναι μεγάλη αγορά που θέλουν όλοι.
Το ερώτημα που γεννάται, εν πάση περιπτώσει είναι μήπως αυτή η «επίθεση φιλίας» του κόκκινου Ντάνι στην Ελλάδα κρύβει από πίσω της κάτι άλλο. Δηλαδή την ένταξη γρήγορα της Τουρκίας στην ΕΕ.
Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο περιοδικό ο Κον Μπεντίτ λέει ουσιαστικά ότι αν γίνει η ένταξη της Τουρκίας θα ωφεληθεί η Ελλάδα διότι θα μειώσει τους εξοπλισμούς της. Λες και οποιαδήποτε ένταξη θα αποθαρρύνει τους Τούρκους να παραβιάζουν τα εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας, θα τους εμποδίσει να στέλνουν καραβιές παράνομων μεταναστών ή να μιλούν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς που ο ευφυής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ γνωρίζει πολύ καλά, αφού είναι «πρέσβης» της Άγκυρας στο Ευρωκοινοβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share