Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου στο Άκτιο

ΠΡΕΒΕΖΑ. Άμεσος είναι ο κίνδυνος να ακυρωθούν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου. Δύο είναι οι λόγοι γι' αυτή την εξέλιξη. Πρώτον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του αεροδρομίου. Και δεύτερον υποβαθμίστηκε η ασφάλεια του αεροδρομίου από 9 σε 4. Οι φορείς της Πρέβεζας, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτύρονται προς τους αρμόδιους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει θετική ανταπόκριση.
Έτσι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο, ακόμη και να διακοπεί η λειτουργία του.
Μάλιστα κατά την τουριστική «σαιζόν», που ως γνωστόν έρχονται πολλές πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό.
Χαρακτηριστική είναι η κατεπείγουσα ανακοίνωση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο είναι και το 4ο μεγαλύτερο της χώρας μας, είναι υποδοχέας ενός μεγάλου αριθμού πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού».
Και αναφερόμενος στα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο τονίζει:
«Το πρώτο πρόβλημα αναφέρεται στη μη αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και επισκευών, οι οποίες υλοποιούνται στον κεντρικό αεροδιάδρομο από την 131 Σμηναρχία Μάχης.
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η εξυπηρέτηση μόνο μικρών αεροσκαφών από τον βοηθητικό αεροδιάδρομο και ως εκ τούτου να μην υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης μεγάλων ή και μεσαίων επιβατικών αεροσκαφών, για τις ανάγκες των οποίων απαιτείται η λειτουργία του κεντρικού αεροδιαδρόμου.
Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την υποβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας του αεροδρομίου από 9 σε 4, λόγω της μη έγκαιρης υπογραφής των συμβάσεων του πολιτικού προσωπικού, το οποίο υποστηρίζει το σύστημα πυρασφάλειας του αεροδρομίου και το οποίο διαχειρίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share