Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Eurovision: Ποιος στίχος αναδεικνύει τον νικητή


Λέξεις κλειδιά στη Eurovision
Ποιο είναι το κύριο συστατικό που πρέπει να έχει ένας στίχος για να κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision; Η απάντηση βρίσκεται στη λέξη “αγάπη”!
Αν κοιτάξει κανείς πίσω στους προηγούμενους διαγωνισμούς, από το 1956 που έχει ξεκινήσει αυτό το φεστιβάλ τραγουδιού, θα δει ότι το συνηθέστερο θέμα των στίχων των τραγουδιών αναφέρεται στην καρδιά. H “αγάπη” καταλαμβάνει το 2% από τις 12.299 λέξεις που έχουν τραγουδηθεί από τους νικητές (χωρίς να υπολογίζονται τα “εγώ” και “και”).
Οι ρομαντικές λέξεις είναι αυτές που κυριαρχούν αλλά δεν λείπουν και ορισμένες λέξεις που δεν είναι τόσο συνηθισμένες. Η “Ευρώπη” ακούγεται για πρώτη φορά το 1990 από την Ιταλία σε μια ωδή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης το “Hallelujah” έχει κάνει την εμφάνισή του δύο φορές, τη μια από το Ισραήλ το 1979 και μια από τους Φινλανδούς με τους “Lordi” το 2006.
Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν όλες οι λέξεις που υπάρχουν στα νικητήρια τραγούδια από το 1956, έχοντας μεταφραστεί στα Αγγλικά όπου χρειαζόταν. Αυτές οι λέξεις μπήκαν στην γνωστή ιστοσελίδα Wordle και μπορείτε να δείτε ποιες από αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share