Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Βρήκε τα χαμένα της παιδιά μέσω Facebook μετά από 15 χρόνια


Κούνιες
“Φως στο τούνελ” έριξε το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης για την Prince Segala από την Καλιφόρνια, της οποίας τα δύο παιδιά είχαν απαχθεί τον Οκτώβριο του 1995 από τον πατέρα τους.
Το 1995 η Segala είχε δύο παιδιά, δύο και τριών ετών. Όμως, ο πρώην σύζυγος της και πατέρας των παιδιών τα πήρε κρυφά από αυτή κι έφυγε, προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομία προσπάθησε για πολύ καιρό να τα εντοπίσει χωρίς αποτέλεσμα.
Όλα άλλαξαν, 15 χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2010, όταν η μητέρα είχε την ιδέα να ψάξει τα παιδιά της στο Ίντερνετ.



Πληκτρολόγησε τα ονόματα τους στο Facebook, κι εκεί φάνηκε ότι η κόρη της, 17 χρονών πια, είχε δικό της προφίλ.
Σοκαρισμένη, η μητέρα της έστειλε αίτηση φιλίας και επικοινωνούσαν για μερικές ημέρες, όταν της έστειλε ένα email με μια φωτογραφία που τους έδειχνε μαζί, εξηγώντας παράλληλα ότι είναι μητέρα της.
Όμως το κορίτσι αρνήθηκε να επικοινωνήσει μαζί της πια και μέσα σε μερικές ημέρες το προφίλ της είχε διαγραφεί.
Όμως αυτές οι λίγες συνομιλίες ήταν αρκετές για να μπορέσει η αστυνομία να ψάξει τα στοιχεία της.
Η εισαγγελία του San Bernardino σχημάτισε δικογραφία εναντίον του πατέρα για απαγωγή και παράνομη κράτηση των παιδιών του και έδωσε έντλαμα σύλληψης. Με τα στοιχεία από το facebook και περαιτέρω έρευνες, ο πατέρας με τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε ένα τροχόσπιτο στο Palm Beach της Florida.
Πριν 10 ημέρες, ο πατέρας συνελήφθη σε μια στάση λεωφορείου όπου περίμενε να επιστρέψει ο 16χρονος πλέον γιος του από το σχολείο.
Τα παιδιά βρίσκονται προς το παρόν σε ανάδοχη οικογένεια, μέχρι οι κοινωνικοί λειτουργοί να βοηθήσουν τα παιδιά να αποδεχθούν τη Segala ως μητέρα τους.
Η κόρη έχει δηλώσει ότι δεν θέλει καμία επικοινωνία μαζί της, αφού ήταν ευχαριστημένη με τη ζωή που είχε.
“Είναι φυσιολογικό” λέει η κοινωνική λειτουργός Κάρι Χέπνερ στο NBC. “Δεν υπάρχει κανένας συναισθηματικός δεσμός, αφού στην ουσία δεν την γνώρισαν ποτέ. Η επανένωση θα είναι πολύ μακριά και δύσκολη διαδικασία”.
Πηγή: Cosmo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share