Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Πάνω από 500 ξενοδοχεία έχουν βάλει πωλητήριο



Ύφεση και ακυρώσεις κρατήσεων πνίγουν ακόμη και κραταιές εταιρείες - Η εικόνα χειροτερεύει συνεχώς

Μόνο υγιής δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η οικονομική κατάσταση της ελληνικής ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η οποία βρίθει από ζημιογόνες επιχειρήσεις, έλλειψη ρευστότητας, υπέρογκο δανεισμό και αποσαθρωμένη κεφαλαιακή βάση, γεγονός που οδηγεί νομοτελειακά σχεδόν στην αλλαγή του επιχειρηματικού χάρτη.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του χώρου, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Αποκαλύψεις, το ενδεχόμενο παραδοσιακά ονόματα να αποσυρθούν από την ενεργό δράση δίνοντας τη θέση σε νέους «παίχτες» τείνει να αγγίξει τη βεβαιότητα και, μάλιστα, σύντομα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν deals σωτηρίας ακόμη και για κραταιά ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Το 2009, και επίσημα πλέον, θεωρείται έτος κόλαφος για τις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση των ισολογισμών των εταιριών του κλάδου.

Δυστυχώς, τα μηνύματα και για την τρέχουσα χρήση δείχνουν ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι περί τα 500 ξενοδοχεία έχουν βγει προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι του κλάδου ανεβάζουν το συνολικό αριθμό σε 1.000, συμπεριλαμβάνοντας και άλλες κατηγορίες καταλυμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share