Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ο σκύλος που "προφήτευε" εκλογικά αποτελέσματα και... θανάτους!



Η περίπτωση του χταποδιού που "μαντεύει" με απόλυτη ακρίβεια τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, έχει απασχολήσει μεταξύ σοβαρού και αστείου ολόκληρο τον φίλαθλο πλανήτη, τις τελευταίες ημέρες! Το θέμα όμως των ζώων με "ψυχικές ικανότητες" ή αλλιώς των "ψυχικών ζώων", κάθε άλλο παρά νέο είναι.



Το pyles.tv, σας παρουσιάζει σήμερα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις "ψυχικών ζώων", αυτήν της σκυλίτσας Missie. Ενα θηλυκό Μπόστον Τεριέ, που έζησε την δεκαετία του '60 και αποτέλεσε αντικείμενο πειραματικών ερευνών από αρκετούς επιστήμονες.
Η ιστορία της Missie, περιγράφεται αναλυτικά στο βιβλίο του Bill Schull με τίτλο "Ψυχικές Δυνάμεις των ζώων" (εκδόσεις Διόπτρα). Σκυλιά που διαβάζουν τις ανθρώπινες σκέψεις, ζώα που καταλαβαίνουν το θάνατο του αφεντικού τους, άλλα που προαισθάνονται τους σεισμούς ή θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν ανθρώπους που κινδυνεύουν χιλιόμετρα μακρυά, συνθέτουν το παζλ του βιβλίου.
Η σκυλίτσα- μέντιουμ που "μάντευε" τον νικητή των εκλογών!
Σύμφωνα με εφημερίδες της εποχής εκείνης, η Missie συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά "ενός σύγχρονου προφήτη". Ο τίτλος αυτός της είχε απονεμηθεί για πρώτη φορά, όταν στις αμερικανικές Προεδρικές εκλογές του 1964, της ανέφεραν τα ονόματα των δύο υποψηφίων και της ζήτησαν να "γαυγίσει" μόλις άκουγε αυτόν που θα κέρδιζε. Η Missie όσες φορές κι αν άκουσε τα ονόματα των Λύντον Τζόνσον και Μπάρυ Γκολντγουότερ, και με όποια σειρά, γαύγισε πάντα στον Τζόνσον.
Ενας δημοσιογράφος, φίλος της κ. Probert Mildred -ιδιοκτήτριας της σκυλίτσας-, δημοσίευσε την πρόβλεψή της Missie- όπως περίπου γίνεται αυτές τις ημέρες με τον Πωλ-το χταπόδι του Μουντιάλ! Λίγες ημέρες αργότερα, η Missie επιβεβαιωνόταν πανηγυρικά! Ακολούθησε η σωστή μαντεψιά για την προεδρία του Ρίτσαρντ Νίξον, το 1968, και μία σειρά από άλλες "προβλέψεις" που καθιέρωσαν την Missie ως "ψυχικό ζώο"!
Οι υπόλοιπες "ψυχικές" ικανότητες της Missie
Και οι "ψυχικές" ικανότητές της δεν περιορίζονταν στα... εκλογικά αποτελέσματα! Ας δούμε ορισμένες ακόμη από τις ικανότητές της, όπως περιγράφονται στο βιβλίο του Bill Schull:
- μπορούσε να κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις, λέγοντας το αποτέλεσμα με... γαυγίσματα!
- κουνούσε το κεφάλι της προς τα πάνω για να απαντήσει "ναι" και προς τα κάτω για το "όχι"
- "γαύγιζε" τον αριθμό των γραμμάτων μίας λέξης και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές γλώσσες
- "έβλεπε" με επιτυχία αν μία εγκυμονούσα θα έκανε αγόρι ή κορίτσι
- "μάντευ��" την ημερομηνία τοκετού μίας εγκυμονούσας με ακρίβεια μεγαλύτερη από αυτήν του γυναικολόγου της
- "μάντευε" με επιτυχία τον αριθμό των κερμάτων που κρατούσε κάποιος στα χέρια του ή είχε στην τσέπη του
- "γαύγιζε" μόλις άκουγε την σωστή ημερομηνία και χρονολογία.
- "διάβαζε" την ώρα που έλεγε το ρολόι
"Μάντεψε" την ακριβή ημερομηνία θανάτου ενός γείτονα!
Η φήμη της Missie, ήταν τόσο μεγάλη που όλοι ήθελαν να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια τις "ιδιαίτερες" δυνάμεις της! Η οικογένεια Kincaid , ήταν γείτονες με τους Mildred και είχαν πολλές φορές εντυπωσιαστεί με τα κατορθώματά της. Ενα πρωινό του Φεβρουαρίου του 1965 όμως, ο άντρας της οικογένειας είχε ένα περίεργο προαίσθημα.
"Πόσους μήνες θα ζήσω;", ρώτησε τη Missie αλλά το αφεντικό της την "μάλωσε" να μην απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Ο κύριος Kincaid επέμεινε και τότε η σκυλίτσα άρχισε να γαυγίζει μία σειρά από αριθμούς. Ξεκίνησε με το 25, αλλά η υπόλοιπη παρέα βιάστηκε να υποθέσει ότι εννοούσε χρόνια και όχι μήνες. Ο άντρας δεν πείστηκε και συνέχισε τις ερωτήσεις! "Πόσα χρόνια θα ζήσω;", ρώτησε. Η απάντηση της σκυλίτσας ήταν μόλις 2 γαυγίσματα! "Πες μου τον μήνα που θα πεθάνω", επέμεινε εκείνος για να πάρει την απάντηση 4! "Ποια ημέρα;" ήταν η τελευταία ερώτηση και ο αριθμός 3 η τελευταία "μαντεψιά" της Missie.
Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ο κ. Kincaid πέθανε στις 3/4/1967, δηλαδή 25 μήνες μετά από εκείνη την ημέρα! Η πρόβλεψη ήταν 100% επιτυχής!
"Μάντεψε" με ακρίβεια και τον δικό της θάνατο!
Η τελευταία "προφητεία" της σκυλίτσας, αφορούσε τον δικό της θάνατος! Ήταν Μάιος του 1966, λίγες ημέρες πριν από τα 11α γενέθλιά της. Παρά το γεγονός ότι το σκυλάκι υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις όλη του τη ζωή, κατά έναν περίεργο τρόπο η υγεία του ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Από το πρωί εκείνης της ημέρας η Missie, στεκόταν κάτω από το μεγάλο ρολόι του σαλονιού και γαύγιζε 8 φορές! Η αφεντικίνα της, αρχικά πίστεψε ότι για πρώτη φορά το σκυλάκι της έκανε λάθος στην ώρα!
"Τι ώρα είπες ότι είναι;" την ρώτησε; Η Missie αφού γαύγισε τη σωστή ώρα, επέστρεψε κάτω από το ρολόι και ξαναγαύγισε οκτώ φορές. Το επανέλαβε για αρκετή ώρα και όταν το ρολόι χτύπησε 8, η Missie εντελώς ξαφνικά πνίγηκε τρώγοντας το φαγητό της! Παρά τις προσπάθειες να σωθεί, δυστυχώς ξεψύχησε λίγο αργότερα!
Πώς εξηγούνται οι "ψυχικές" ικανότητες της Messie
Είναι σαφές πως όλες οι παραπάνω περιγραφές, προέρχονται από μαρτυρίες και διηγήσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Bill Schull. Δεν είμαστε αυτόπτες μάρτυρες, συνεπώς δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε τίποτε από όλα αυτά.
Από την άλλη μεριά, αναρωτιέται κανείς, αν μας έλεγαν πως πριν από 50 χρόνια ένα χταπόδι προέβλεπε με απόλυτη επιτυχία τα αποτελέσματα ποδοσαφαιρικών αγώνων, πόσοι από εμάς θα το πίστευαν;, χωρίς τον αδιάψευστο τηλεοπτικό φακό για μάρτυρα;
Πολλοί ερευνητές που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, θεωρούν πολύ πιθανό τα ζώα να "αντιλαμβάνονται" πράγματα που ο δικός μας εγκέφαλος αδυνατεί να "συλλάβει" και να ερμηνεύσει. Οι περισσότεροι επιστήμονες πάντως, αρνούνται κάθε "μεταφυσική διάσταση" και μιλούν για συμπτώσεις ή εντελώς εξηγήσιμο φαινόμενο. Τέλος, οι άνθρωποι που ζουν με ζώα και έχουν αναπτύξει δυνατούς δεσμούς μαζί τους, έχουν συνήθως αντίθετη άποψη, και δεκάδες "ανεξήγητες" ή έστω περίεργες ιστορίες να διηγηθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share