Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πόλη χωρίς αλκόολ, ίσον νεκρή πόλη!


Φεζ. Πόλη στο Μαρόκο. Ίσως η πιο ξενέρωτη πόλη του κόσμου σε λίγες μέρες αφού οι Αρχές της πόλης έχουν στο μυαλό τους να απαγορεύσουν πλήρως τα οινοπνευματώδη ποτα! Ο δήμαρχος της πρότεινε χθες η Φεζ να γίνει «μια πόλη χωρίς αλκοόλ, όπως η Μέκκα ή η Ιερουσαλήμ» διότι τα μπαρ και οι ντισκοτέκ της περιοχής αναστατώνουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες!

Το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί το εθνικιστικό κόμμα Ιστικλάλ, ετάχθη υπέρ της απαγόρευσης. Ωστόσο, ο νομάρχης θεωρείται απίθανο να επιτρέψει να τεθεί η απαγόρευση σε ισχύ.

Οι Αρχές δέχθηκαν παράπονα από κατοίκους για καβγάδες σε χώρους στους οποίους σερβίρεται σε Μαροκινούς αλκοόλ, παρά τους νόμους που απαγορεύουν επισήμως στους Μουσουλμάνους να πίνουν οινοπνευματώδη.

Ο νόμος επιτρέπει στους Χριστιανούς και τους Εβραίους να καταναλώνουν αλκοόλ, όμως στην πράξη οινοπνευματώδη ποτά προσφέρονται και στους Μουσουλμάνους. Η απαγόρευση που σχεδιάζουν οι Αρχές της Φεζ θα επιβάλλεται δυστυχώς τόσο στους ξένους τουρίστες όσο και στους Μαροκινούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share