Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Όπου φύγει..φύγει




Συνεχίζεται η φυγή των Αθηναίων από το κλεινόν άστυ με τις αρχές να είναι σε πλήρη ετοιμότητα καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Ωστόσο, με υπομονή


πρέπει να εξοπλιστούν οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου που εγκαταλείπουν και αυτοί με τη σειρά τους την Αθήνα με προορισμό τα ελληνικά νησιά, καθώς η ταλαιπωρία δεν έχει σταματημό.

Ειδικότερα, χθες με δυο ώρες καθυστέρηση απέπλευσε χθες το Highspeed 6 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του με προορισμό τη Σέριφο, τη Σίφνο και τη Μήλο λόγω μηχανικού προβλήματος που αντιμετώπισε στη διάρκεια του πρωινού του δρομολογίου για Ίο και Θήρα.

Παράλληλα, ταλαιπωρία περίμενε τα ξημερώματα της Παρασκευής και τους επιβάτες του πλοίου Πρέβελη, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος - Χάλκη - Διαφάνι - Πηγάδια Καρπάθου - Κάσος - Ανάφη - Θήρα - Πειραιάς) καθώς δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου.

Ήδη τη Παρασκευή 35.000 επιβάτες ταξίδεψαν με τα 33 δρομολόγια που προγραμματίστηκαν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ 60 και πλέον δρομολόγια με περίπου 5.000 επιβάτες εκτελέστηκαν προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Σημειώνεται ότι, κλιμάκια της Νομαρχίας βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά , από τις επτά το πρωί, στο σημείο απόπλου για Κυκλάδες και στον προβλήτα απ' όπου αποπλέουν τα πλοία για Αργοσαρωνικό, και διανέμουν σχετικό οδηγό που εκδόθηκε και φέτος με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share