Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Βινύλιο ή CD; Και τα δύο!




Η άφιξη του CD είχε ως αποτέλεσμα ένα ατέλειωτο debate σχετικά με τις μουσικές ηχογραφήσεις. Η ψηφιακή τεχνολογία πυροδότησε μια αντανακλαστική αντίδραση από τους εραστές του βινυλίου, οι οποίοι διαρρηγνύουν ακόμα τα ιμάτιά τους και υποστηρίζουν ότι τίποτα δε συγκρίνεται με την αναλογική ηχογράφηση. Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί του ψηφιακού λένε ότι ο κόσμος προχωράει μπροστά και δεν είναι δυνατόν να μείνουμε στα ογκώδη βινύλια. Αν δε μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο CD και το βινύλιο, η απάντηση είναι απλή: Και τα δύο.

Ο βετεράνος παραγωγός Jeff Mills από το Detroit έλυσε το γρίφο δημιουργώντας ένα νέο δισκάκι, το οποίο περιλαμβάνει ΚΑΙ βινύλιο ΚΑΙ compact disc. Πρόκειται για ένα 5ιντσο σινγκλάκι, το οποίο στο κέντρο του έχει το CD. Έτσι, παίζει και σε πικάπ και σε CD player - προσέξτε μόνο μη βάλετε τη βελόνα του πικάπ πάνω στην επιφάνεια του CD που έχει τα δεδομένα.

Ο Mills κυκλοφόρησε το πρώτο του single στο πρωτότυπο αυτό format με τιμή 35 ευρώ. Απομένει να δούμε αν θα έχει απήχηση η ιδέα του. Δύσκολο, αλλά πάντα μπορεί να ελπίζει κανείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share