Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

http://www.enimerosi.com---Αιολικό πάρκο στα Διαπόντια

1
ΑΘΗΝΑ. Στις πρώτες θαλάσσιες περιοχές που πρόκειται να κατασκευασθούν αιολικά πάρκα φιγουράρει από χθες και η βορειοδυτική Κέρκυρα (ανάμεσα στα Διαπόντια) σύμφωνα με την προκαταρκτική χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων.
Η προκαταρκτική χωροθέτηση των περιοχών ενδιαφέροντος των θαλάσσιων αιολικών πάρκων παρουσιάστηκε σε ενεργειακούς φορείς, εταιρείες, εκπροσώπους Υπουργείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα απαιτείται η προκαταρκτική αδειοδότηση των περιοχών ενδιαφέροντος επί των οποίων θα γίνουν στη συνέχεια οι αναλυτικές μελέτες και η διαδικασία εκπόνησης Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Μέσα από τη διαδικασία αυτή θα καθοριστεί η ακριβής θέση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, η θαλάσσια έκταση που καταλαμβάνουν και η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς.
Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης 2012-2017. Εξετάστηκαν με τα παραπάνω κριτήρια όλες οι θαλάσσιες περιοχές, και έγινε η καταρχήν επιλογή κατάλληλων θέσεων: Άη Στράτη, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Κρυονέρι, Κύμη, Λευκάδα, Λήμνο, Πεταλιοί, Σαμοθράκη, Φανάρι.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share