Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

http://www.enimerosi.com---Τον Μπρούνα της Λίβερπουλ «χτυπά» ο ΑΟΚ




ΚΕΡΚΥΡΑ. Προχωρημένες επαφές με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση (ως δανεικού) ενός πολύ ταλαντούχου ποδοσφαιριστή φέρεται να έχει ο ΑΟ Κέρκυρα. Πρόκειται για τον 19χρονο Ζεράρντο Αλφρέντο Μπρούνα Μπλάνκο, ο οποίος είναι Αργεντινός και αγωνίζεται στην αριστερή μεσοεπιθετική πτέρυγα.


ΑΘΗΝΑ. Αυτούσιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας Εξέδρα, το οποίο φέρει τον τίτλο «Κίνηση-ματ με Μπρούνα» και υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Κώστα Πλιάτσικα, έχει ως εξής:
«Η συμμετοχή της Κέρκυρας στην επόμενη παράσταση της Σούπερ Λίγκας σε συνδυασμό με τη νέα τάξη πραγμάτων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ και την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Γιώργο Λιμπάντση αλλάζουν επίπεδο τους Φαίακες. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει βάλει στόχο να μπορέσει να διατηρήσει τη νησιώτικη ομάδα σε ανταγωνιστικά επίπεδα στη μεγάλη κατηγορία, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από το σλόγκαν που «έντυσε» την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν. «Super League διαρκείας, ήρθαμε και θα μείνουμε».
Η μεταγραφή του Ιεροκλή Στολτίδη καθώς και η επικείμενη του Βενεζουελανού διεθνούς αμυντικού Χένρι Περνία αποτυπώνουν τις. ορέξεις του μεγαλομετόχου για το. shopping παικτών που συνδυάζουν ποιότητα, νιάτα και εμπειρία. Οι μεταγραφικές εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Το όνομα του Ζεράρντο Μπρούνα μπορεί να μη λέει τίποτα στους οπαδούς της Κέρκυρας, ωστόσο και μόνο το ότι φοράει τη φανέλα της Λίβερπουλ και... οργώνει το «Ανφιλντ» ασφαλώς και κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ο 19χρονος Αργεντινός αριστερός χαφ (πολιτογραφημένος Ισπανός) αγωνίζεται στη β' ομάδα των Κόκκινων και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Εξέδρας» ετοιμάζει βαλίτσες για να σαλπάρει από το λιμάνι του Λίβερπουλ με προορισμό την Κέρκυρα. Ο τεχνικός διευθυντής των Φαιάκων Νίκος Λυράκης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Λίβερπουλ για τον δανεισμό του νεαρού παίκτη για ένα χρόνο.
Ποιος είναι
Ο Ζεράρντο Αλφρέντο Μπρούνα Μπλάνκο (όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1991 στην Αργεντινή, ενώ είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου. Σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πλούσιο ταλέντο του και οι αγωνιστικές του αρετές έκαναν τον πρόεδρο της Βασίλισσας Ραμόν Καλντερόν και τον αθλητικό διευθυντή Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς να του αποδώσουν τον χαρακτηρισμό «Μέσι της Ρεάλ Μαδρίτης». Το 2005 αγωνίστηκε με την Εθνική Ισπανίας U-17 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, ενώ δύο χρόνια αργότερα το 2007 το περιοδικό «World Soccer» τον συμπεριέλαβε στους πενήντα κορυφαίους νεαρούς παίκτες του κόσμου.
Την ίδια χρονιά, κατόπιν εισήγησης του τότε τεχνικού της Λίβερπουλ Ράφα Μπενίτεθ, η αγγλική ομάδα απέκτησε τα δικαιώματά του. «Η Λίβερπουλ μου έκανε μια προσφορά, την οποία δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ο πατέρας μου συμφώνησε μαζί μου ότι επρόκειτο για μεγάλη ευκαιρία κι έτσι αποφάσισα να πάω στην Αγγλία», τόνισε στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ ο 19χρονος παίκτης, ο οποίος αποτέλεσε βασικό στέλεχος της β' ομάδας που κέρδισε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2007-2008. Την περσινή σεζόν είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής με τη β' ομάδα της Λίβερπουλ (3 αγώνες - 1 γκολ). Εκτός από την ταχύτητά του, έχει ικανότητα στην εκτέλεση των στημένων φάσεων (έχει σημειώσει γκολ ακόμα και από κόρνερ) αλλά και ευχέρεια στο σκοράρισμα με σουτ από μακρινές αποστάσεις.
Στην Αγγλία λένε ότι αποτελεί μικρογραφία του Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και του Σέρτζιο Αγουέρο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Την περασμένη σεζόν δεν ήταν στις βασικές επιλογές λόγω των μεταπτώσεων που παρουσίασε στην απόδοσή του, γι' αυτό και αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Ο Νίκος Λυράκης, που τον. ανακάλυψε, έσπευσε να επωφεληθεί και εκμεταλλευόμενος τις καλές σχέσεις του με τους διοικούντες τη Λίβερπουλ, ετοιμάζεται να του στείλει τα εισιτήρια για το ταξίδι στην Κέρκυρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share