Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

112: ο αριθμός που σώζει ζωές

Μόνο τον Ιούλιο δέχτηκε 255.837 κλήσεις

Το 112 πρόκειται για έναν αριθμό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί όλους τους Ευρωπαίους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια όπως ασθενοφόρο, Πυροσβεστική ή την Αστυνομία.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο που αφορά τον τηλεφωνικό αριθμό 112 είναι, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» ότι μπορεί να κληθεί από όλα τα κινητά, ακόμα και αν αυτά είναι εκτός δικτύου, έχουν φραγή ή δεν έχουν κάρτα SIM.

«Επίσης μπορεί κανείς να καλέσει το 112 από τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς κάρτα» εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο κ. Διονύσης Βορίσης, αντιπύραρχος και διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Προσθέτει δε ότι ότι ο αριθμός είναι χρήσιμος όχι μόνο σε περίπτωση προσωπικής έκτακτης ανάγκης, αλλά και όταν επιθυμεί κάποιος να ειδοποιήσει τις αρχές για ένα επικίνδυνο συμβάν.

Οι περισσότεροι Έλληνες, όμως, αγνοούν την ύπαρξη του 112 και αυτό φαίνεται και από έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με το οποίο μόνο το 7% γνωρίζει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, ενώ πιο ενημερωμένοι είναι οι Τσέχοι, οι Λουξεμβούργιοι και οι Πολωνοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share