Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Στόχος επιπλέον 500.000 τουρίστες

Η Ρόδος ξανοίγεται σε νέες αγορές

Σε βάθος πενταετίας βάζουν στόχο οι ξενοδόχοι της Ρόδου να προσελκύσουν επιπλέον μισό εκατομμύριο τουρίστες και να ανεβάσουν τις συνολικές αυξήσεις στο νησί στα δύο εκατομμύρια.

Όπως γράφει η εφημερίδα δημοκρατικήonline, αυτός θα είναι ο τρόπος να καλυφθούν οι πολυάριθμες νέες κλίνες που έχουν δημιουργηθεί.

«Στην αντίθετη περίπτωση το νησί και κυρίως ο κλάδος θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Μηναΐδης. «Η αύξηση των αφίξεων μπορεί να επιτευχθεί με άνοιγμα στις νέες αγορές που δείχνουν να αναπτύσσονται δυναμικά», πρόσθεσε, όπως είναι οι αγορές της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και κυρίως της Ρωσίας.

«Παράλληλα πρέπει να αυξήσουμε τις τιμές μας γιατί διαφορετικά θα καταστραφούμε. Οι τιμές που έχουμε, είναι πολύ χαμηλές. Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, είναι υψηλότερο και αν δεν αλλάξουμε τακτική, θα δούμε διάφορα φαινόμενα, που δεν θα τιμούν τον κλάδο. Επιπρόσθετα εκείνοι που μείωσαν τα έσοδα τους ήταν οι ξενοδόχοι σε αντίθεση με άλλους κλάδους που δεν ανταποκρίθηκαν, στους κανόνες που έθεσε η τρόικα», τόνισε ο πρόεδρος της ένωση Ξενοδόχων, προσθέτοντας πως θα έρθουν δύσκολες ώρες για τον κλάδο αφού το κράτος δεν είναι διατεθειμένο να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Θα πρέπει λοιπόν μόνοι μας, να γεμίσουμε τις κλίνες και να δρομολογήσουμε την επιβίωση της Ρόδου για να μην ζήσουμε άλλες καταστάσεις από τις οποίες, δεν ξέρουμε τι θα βγει»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share