Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Εκκλησία, μια σκληρά εργαζόμενη κοπέλα (λίγο σκανδαλιάρα) « Ροΐδη Εμμονές

Ροΐδη Εμμονές

Από τότε (18 Μαρτίου 2010) που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το –επαναστατικόν!- Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», ανακουφίστηκε η πλάσις όλη, επιτέλους η διαφάνεια κυριάρχησε (όπως πάντα εις τους εκκλησιαστικούς αιώνας), σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας κρυστάλλινης ηθικής τιμιότητας σε όλες τις διακινήσεις κονδυλίων μέσω μη κυβερνητικών εκκλησιαστικών οργανώσεων, επιτέλους η γυναίκα του Καίσαρος όχι μόνο είναι τίμια, 
«…μεμονωμένα περιστατικά συνεχίζουν να στοιχειώνουν την αδαμάντινη αρετή της εκκλησιαστικής τιμιότητος…»

αλλά και φαίνεται (δεν λέμε είσαι και φαίνεσαι; αυτό). Η εκκλησία και φόρο πληρώνει, όπως αυτό των ακινήτων που εξαγγέλθηκε 5% και κατέληξε 0,5%, όπως ο φόρος δωρεάς χρημάτων στην Εκκλησία εξαγγέλθηκε 10% και κατέληξε 0,5% κ.ο.κ.
Όπως συμβαίνει σε όλες τις καλές οικογένειες «μεμονωμένα» περιστατικά πάντα θα υπάρχουν, θα συνεχίζουν να στοιχειώνουν την αδαμάντινη αρετή της εκκλησιαστικής τιμιότητος ως διακεκριμένη επιχείρηση διαχείρισης πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς αγορά αντίδωρων, κεριών και χοιρινών, μοσχαρίσιων, χωμάτινων φιλέτων κλπ., κλπ.
Ένα τέτοιο μεμονωμένο –ασήμαντο- περιστατικό έκανε προσφάτως την εμφάνισή του.
Πρόκειται για μια αγοραπωλησία ενός οικοπέδου της Εκκλησίας στην περιοχή «Λιμανάκι Μαλτσινιώτη» της Βουλιαγμένης πριν από έναν χρόνο, δεν είναι τίποτα, μην ανησυχείτε, να… Η έκταση πουλήθηκε το 2008 σ’ έναν υπάλληλο του Δήμου Βουλιαγμένης, ο οποίος στη συνέχεια -έπειτα από μισή ώρα- τη μεταπώλησε σε τρεις εταιρείες offshore που έχουν έδρα την Κύπρο. Όλες οι διαδικασίες έγιναν στα γραφεία των οικονομικών υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη (τσ τσ). Μερικούς μήνες αργότερα το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα και ο Αντώνης Ζαμπέλης βρέθηκε στο στόχαστρο γιατί δεν προκήρυξε διαγωνισμό για την πώλησή τους (2ο τσ τσ)…
Ο μητροπολίτης Καβάλας Προκόπιος αντέδρασε. Επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνθηκε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του έγραψε: «Αν όντως τα πράγματα έχουν ως παρουσιάζονται στον Τύπο, επιστρέφομεν εις παλαιοτέρους χρόνους». Και τον κάλεσε να δώσει «πειστικές» απαντήσεις.
Για τον λόγο αυτό ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών Αντώνης Ζαμπέλης κλήθηκε σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για να υπερασπιστεί τις πράξεις του(3ο τσ τσ). Με υπόμνημα που κατέθεσε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
* «Τα αποκομισθέντα χρηματικά ποσά από τα συμβόλαια εκποιήσεως των οικοπέδων ανέρχονται στο συνολικό ύψος των 20.000.000 ευρώ . Η αντικειμενική αξία τους ήταν 13.484.018 ευρώ , δηλαδή επιτεύχθηκε όφελος 6.515.982 ευρώ , περίπου 50% πάνω από την αντικειμενική αξία των εκποιηθέντων οικοπέδων» (4ο τσ τσ).
* «Εγκρίθηκε η έως την 22/7/2009 συμμετοχή με δικαίωμα προτιμήσεως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, με αγορά 1.730.077 μετοχών αντί συνολικού ποσού 19.549.870,10 ευρώ , δηλαδή προς 11.30 ευρώ ανά μετοχή. Η σημερινή αξία των μετοχών αυτών ανέρχεται στο ποσό των 35.812.594 ευρώ , δηλαδή έχει καταγραφεί υπεραξία ύψους περίπου 16.000.000 ευρώ».
διαβάστε τη συνέχεια, αλλά να την διαβάσετε με την δέουσα κατάνυξη καθότι πρόκειται δια πράξεις καθαγιασμένες, λίγο σκανδαλιάρικες είναι αλήθεια, όπως όλες άλλωστε οι κοπέλες των εξαιρέσεων που αμαρτάνουν.
Ευτυχώς αυτές οι τσαπερδόνες είναι λίγες. Βεβαιωμένον.
.
.

φωτογραφία Copyright Kathreen Streeter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share