Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

http://www.enimerosi.com--Το 13ο Διεθνές συνέδριο γλωσσολογίας στην Κέρκυρα


babiniotis
ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί το εξαήμερο 11-16 Οκτωβρίου 2010 το 13ο Διεθνές συνέδριο γλωσσολογίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Μπαμπινιώτης (φώτο) και Κλαίρης. Η Διεθνής Εταιρεία Λειτουργικής Γλωσσολογίας (SILF) επιστρέφει στην Κέρκυρα περίπου εικοσιπέντε χρόνια μετά τη διεξαγωγή του 13ου Συνεδρίου της, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 33ου Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα το 2010, σε συνεργασία με το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Με το συνέδριο αυτό η SILF επιθυμεί να αναβιώσει την παράδοση των πρώτων της συνεδρίων, όπου ενθαρρυνόταν η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε κάθε προτεινόμενο θέμα καθώς και η ενεργός συμμετοχή των ομιλητών και του κοινού κατά τη διάρκεια των καταληκτικών συζητήσεων κάθε συνεδρίας.
Για τον λόγο αυτό οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν μόνο σε ολομέλειες, πράγμα που συνεπάγεται τον περιορισμό του αριθμού των θεματικών ανακοινώσεων όπως και του αριθμού των μεμονωμένων ανακοινώσεων. Συμπληρωματικώς προβλέπεται να αφιερωθεί ένα δίωρο αποκλειστικά για την παρουσίαση των αναρτημένων ανακοινώσεων (posters).
Μάλιστα, στην πρόσκληση του συνεδρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως «ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας σε αυτή τη νέα επιστημονική και συνάμα φιλική συνάντηση, με φόντο το μαγευτικό νησί της Κέρκυρας απ' όπου έχουμε όλοι κρατήσει συγκινητικές και αξέχαστες αναμνήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share