Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τα δύο μεγάλα κέρδη της ΑΕΚ

Ο Αδαμίδης γνώριζε, ο Χιμένεθ αγνοούσε

Όταν ο Σταύρος Αδαμίδης αναζητούσε τον διάδοχο του Σέρβου τεχνικού, ήξερε ότι είχε δύσκολη δουλειά. Όχι τόση, όμως, όσο αυτός που θα δεχόταν να αναλάβει τους κιτρινόμαυρους. Ο εκλεκτός ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ και μέσα σε δύο εβδομάδες έχει καταφέρει να αναγεννήσει την ΑΕΚ και να δημιουργήσει ένα κλίμα γύρω από την ομάδα, που δεδομένα κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην επιτυχία. Και αφού ο Χιμένεθ αυτή τη στιγμή αποθεώνεται από όλους για το πώς έχει καταφέρει να αλλάξει την Ένωση, είναι καλό να σταθούμε στα δύο μεγάλα κέρδη που έχει αποκομίσει ως τώρα η ΑΕΚ.

Την... γουστάρουν ξανά!




Το βασικότερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κόσμος φτιάχνεται και πάλι. Όχι επειδή βλέπει ότι η ομάδα είναι κοντά στην κορυφή, καθώς μετά το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα άπαντες προέβλεπαν παταγώδη αποτυχία και φέτος, αλλά επειδή του αρέσει αυτό που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ξέρουν ότι η ομάδα τους δεν είναι Μπαρτσελόνα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ένωση αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη σε θέση να παίξει μπαλάρα και σίγουρα δεν έχει εξαφανίσει τις αδυναμίες της. Έχει, όμως, μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με την εποχή Μπάγεβιτς: Αγωνίζεται ως ΑΕΚ, με ψυχή και πάθος και αυτό είναι κάτι που έχει λείψει από τους Ενωσίτες.
Στην πορεία είναι δεδομένο ότι θα έρθουν και ήττες, όπως και εμφανίσεις που δε θα αφήνουν ικανοποιημένο κανέναν. Για μια ομάδα που έχει να δουλέψει δύο χρόνια στην τακτική, σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι οι παίκτες στον Χιμένεθ, είναι λογικό αυτό. Είναι λογικό η ΑΕΚ να μην έχει ακόμη σταθερότητα στην απόδοση της. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν αποκτήσει οριστικά και μια αγωνιστική ταυτότητα.

Όταν θα έρθουν, όμως, οι γκέλες, δε θα ακουστεί και πάλι από τις εξέδρες στο ΟΑΚΑ το «όποιος δεν μπορεί να πάει να γαμ...». Και δε θα ακουστεί γιατί οι ΑΕΚτζήδες ξέρουν ότι γίνεται καλή δουλειά και ότι η ομάδα αργά ή γρήγορα θα τον βρει τον δρόμο της. Δύο πράγματα θέλουν να βλέπουν οι Ενωσίτες. Πάθος και καλή μπάλα. Το πρώτο το βλέπουν και αυτό είναι αρκετό για να τους κάνει να... ερωτευτούν ξανά την ομάδα τους και να μη νιώθουν αηδία όταν πάνε στο ΟΑΚΑ. Κι από τη στιγμή που αισθάνονται αυτοί διαφορετικά, τότε θα στηρίξουν τον Χιμένεθ και τους παίκτες για όσο χρειαστεί, ώστε να φτάσει η ομάδα στο σημείο που θέλουν όλοι.

Κερδίζει συνεχώς παίκτες!

Για να έχει η ομάδα πάθος, να σκυλιάζει από την κάθε δυσκολία που προκύπτει και να δίνει ακόμη περισσότερα στο γήπεδο, πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Και αυτή τη στιγμή υπάρχει πραγματικά, γιατί ο Χιμένεθ αποδεικνύει με πράξεις ότι υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Βασικός με Άντερλεχτ και ντεμπούτο για τον Αργυρίου, βασικός στις Βρυξέλλες και ο Έντερ για πρώτη φορά, όπως και ο Μπλάνκο μετά από καιρό. Με τον Παναθηναϊκό βασικός για πρώτη φορά ο Νταντόμο, βασικός για πρώτη φορά μετά από... χρόνια και ζαμάνια ο Γκερέιρο.

Το ρόστερ της Ένωσης ασφαλώς και δεν είναι το καλύτερο της Ευρώπης αλλά δεν είναι και για... πέταμα. Όλοι ξέρουν τις αδυναμίες τους αλλά μπορούν να τις καλύψουν ή τουλάχιστον να το παλέψουν ως εκεί που δεν πάει, αν δουν ότι ο προπονητής τους εμπιστεύεται. Και ο Χιμένεθ το κάνει αυτό. Ο Ισπανός δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρισκάρει, εκφράζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του προς τους παίκτες του, τους οποίους κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο! Θα έρθουν και οι άσχημες εμφανίσεις και τα κακά αποτελέσματα, αλλά οι κιτρινόμαυροι ξέρουν ότι ο προπονητής τους θα είναι δίπλα τους και όχι... απέναντι τους, ρίχνοντας άμεσα ή έμμεσα όλο το φταίξιμο σε αυτούς...


Πηγή: gazzetta.gr

Newsbeast.gr | ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Τα δύο μεγάλα κέρδη της ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share