Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

“Smart” και “Mini” Scooter




“Ξέρεις από βέσπα;” ρωτούσε εναγωνίως ο Θανάσης Βέγγος σε μια καταπληκτική ταινία του “φαλακρού πράκτορα” της 10ετίας του ’60. Στο κατώφλι του 2011, δύο εταιρίες που ειδικεύονται στην κατασκευή μοντέλων πόλης, η Smart και η Mini, παρουσιάζουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τις δικές τους εκδοχές για τις μετακινήσεις του μέλλοντος με ηλεκτρικά scooter.....


Mini Scooter E-Concept
Διαθέτοντας στιλιστικά στοιχεία από τα διάφορα τετράτροχα μοντέλα της Mini, το Mini Scooter E-Concept που αποκαλύπτεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αποτελεί μια έξυπνη πρόταση της βρετανικής φίρμας για τις μετακινήσεις στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Η καινοτομία για το Mini Scooter E-Concept είναι ένας μικρών διαστάσεων ηλεκτρικός κινητήρας ο οποίος είναι τοποθετημένος στον 11 ιντσών πίσω τροχό. Το Mini Scooter E-Concept διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά στοιχεία της μάρκας, όπως παρμπρίζ με γωνίες παρόμοιες με αυτές του τετράτροχου Mini, ωοειδούς σχήματος προβολείς παρόμοιους με αυτούς του MINI Countryman, εξωτερικούς καθρέπτες και πίσω φωτιστικά σώματα.
Το δίκυκλο της Mini διαθέτει μπαταρίες λιθίου. Μαζί με το σκούτερ προσφέρεται και ένα κράνος με σύστημα Bluetooth. Το κράνος διαθέτει ενσωματωμένα μικρόφωνα και ακουστικά για να μπορεί ο οδηγός να ακούει μουσική, στην διάρκεια των διαδρομών, αλλά και να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο.
Smart E-Scooter
Το νέο ηλεκτροκίνητο Smart E-Scooter, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αποτελεί ένα εντελώς νέο τύπο οχήματος στην γκάμα της μάρκας.

Με το νέο ηλεκτρικό Smart E-Scooter, η εταιρεία έχει μεταφέρει όλη την τεχνογνωσία της από τη ηλεκτρικό Smart fortwo σε ένα πακέτο με δύο τροχούς.
Το Smart E-Scooter διαθέτει επίσης αρκετές νέες τεχνολογίες όπως αερόσακο, ABS, σύστημα Blind Spot Assist , προβολείς τεχνολογίας LED, backlight φως φρένων και υποδοχή για iPhone στον πίνακα οργάνων.
Το ηλεκτρικό μοτέρ του Smart E-Scooter αποδίδει 5 ίππους και στέλνει την δύναμη απ ‘ευθείας στον πίσω τροχό. Η τελική ταχύτητα του scooter εκτιμάται στα 45 km / h και η εταιρεία αναφέρει ότι η 48-volt μπαταρία ιόντων λιθίου είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων.
Το Smart E-Scooter εκμεταλλεύεται πλήρως τη νέα τεχνολογία Smartphone. Το σύστημα ακινητοποίησης και αντικλεπτικής προστασίας απενεργοποιείται με τη χρήση ενός Smartphone.
Πηγή: Auto24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share