Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Επιλογή ταινιών από το Be there! Corfu Animation Festival

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Be there! Corfu Animation Festival, και συγκεκριμένα η προκαταρκτική επιτροπή επιλογής του διαγωνιστικού τμήματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως, σε συνέχεια της αθρόας προσέλευσης ταινιών σκηνοθετών από το Σύδνεϋ έως την Αργεντινή και από την Ταιβάν και το Ιράν έως τη Σουηδία, παρακολούθησε ένα σύνολο ταινιών ευρύτατης θεματολογίας.
Πορεία πλεύσης των καλλιτεχνών η κοινωνία και τα παρελκόμενά της με αναφορές και παραπομπές σε αειθαλώς επίκαιρα ζητήματα, μεταξύ των οποίων αυτά του περιβάλλοντος, της μετανάστευσης, του ρατσισμού, της δυσανεξίας στη διαφορετικότητα, της βίας, της στοχοποίησης, των ανθρωπίνων σχέσεων και της διακωμώδησης των κοινωνικών στερεοτύπων μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των δημιουργών τους, όπως αυτή απεικονίζεται και περιγράφεται μέσω των διαφορετικών καλλιτεχνικών ειδών.
Τρία σημαντικά σημεία άξια αναφοράς είναι πρώτον το γεγονός πως ανάμεσα στις επιλεγμένες ταινίες για το διαγωνιστικό τμήμα του Be there! Corfu Animation Festival βρίσκονται ταινίες διακεκριμένες από άλλα διεθνή Φεστιβάλ. Δεύτερον, η συμμετοχή ορισμένων ακόμη και στην τελική λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και τρίτον η σημαντική έως τώρα προβολή του νησιού της Κέρκυρας σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέσω των αναφορών δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και κοινού.
Η προκαταρκτική επιτροπή επιλογής ταινιών του Be there! Corfu Animation Festival έχοντας ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία, ανακοινώνει την επιλογή 45 ταινιών animation, που θα απαρτίσουν το διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους και 21 ταινιών που θα συμπληρώσουν το αντίστοιχο φοιτητικό διαγωνιστικό τμήμα.
Ωστόσο, αισθάνεται παράλληλα την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους καλλιτέχνες και τις ομάδες τους για την ανταπόκρισή τους και να τους καλωσορίσει και επίσημα στην αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Φεστιβάλ στις 7 Απριλίου 2011 στην πόλη της Κέρκυρας.
Το φεστιβάλ, που θα περιλαμβάνει τα δύο παραπάνω διαγωνιστικά προγράμματα, ταινίες animation μικρού μήκους, και φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους, πρόκειται να βραβεύσει τις 2 καλύτερες ταινίες του κάθε τμήματος την τέταρτη και τελευταία ημέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ, Κυριακή 10 Απριλίου.
Ο πλήρης κατάλογος των επιλεγμένων ταινιών βρίσκεται στο επίσημο website του φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Δήμου Κερκυραίων.


http://www.enimerosi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share