Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αθήνα εντός

1

Αθήνα εντός
Athens within
Αθέατες μικρές ιστορίες στο κέντρο της Αθήνας από τον Στέλιο Ευσταθόπουλο
Aυτοί δεν είναι οι δρόμοι που γνωρίσαμε / αλλότριο πλήθος έρπει τώρα στις λεωφόρους.
(Μ.Αναγνωστάκης, Αυτοί δεν είναι δρόμοι από τη συλλογή "Τα ποιήματα 1941-1970")
Μια φωτογραφική σκληρή περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας, με τον φωτογράφο να αναζητά αθέατες μικρές ιστορίες των πρωταγωνιστών της καθημερινής ζωής. Επιλέγοντας να σταθεί σε στιγμιότυπα με μετέωρες εφήμερες χειρονομίες, βλέμματα, στάσεις σώματος που χάνονται στη βουή, ο Στέλιος Ευσταθόπουλος αποτυπώνει πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας αυτής της πόλης που χαρακτηρίζεται από σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης.

Συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση της φωτογραφίας του δρόμου ο Ευσταθόπουλος εστιάζει χωρίς έλεος στη λεπτομέρεια και την αναδεικνύει σε κύριο και καθοριστικό για τη φυσιογνωμία της ελληνικής πρωτεύουσας........




Η Αθήνα, πόλη της παρακμής πλέον, με ζοφερό παρόν και μέλλον απεικονίζεται σε μια διάσταση πλήρους ειλικρίνειας και χωρίς περιστροφές, Μπορεί οι φωτογραφίες του Ευσταθόπουλου να πληγώνουν, λένε όμως την αλήθεια και κοιτούν κατάματα το θεατή. Δεν ψεύδονται και δεν περιπαίζουν κανέναν. Είναι η Αθήνα εντός – τίτλος εύστοχος, αποκαλυπτικός για μια φωτογραφική έκθεση που φτάνει στο κατακάθι της ψυχής αυτής της πόλης.
Ο φωτογράφος θα πραγματοποιήσει ξενάγηση για το κοινό την Δευτέρα 21 και την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 19:00

Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Εγκαίνια: Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 στις 20:30
Διάρκεια: 15 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2011
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share