Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ευρώπη: Οι πρώτες οδηγίες για τη ραδιενέργεια




Οι μετρήσεις σε οκτώ (8) σημεία της γαλλικής ενδοχώρας κατέδειξαν πώς μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης έχει ήδη δεχθεί το πρώτο κύμα ραδιενεργού νέφους από την Φουκοσίμα όσον αφορά το ιώδιο 131............


Σε ορισμένες δε μετρήσεις είναι φανερό πώς η συγκέντρωση ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα κατέληξε στην γη μέσω των βροχών σε μικρές και ανώδυνες μέχρι στιγμής ποσότητες. Οι ερευνητές της ανεξάρτητης επιτροπής μέτρησης ραδιενέργειας της Γαλλίας CRIIRAD επισημαίνουν πώς αντίθετα με την διάχυση ραδιενέργειας από το Τσερνομπίλ, η καταστροφή στην Φουκουσίμα διαχέει μικρότερες μεν αλλά με συχνό ρυθμό ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα και πώς όλα δείχνουν πώς η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, ενδεχομένως επιδεινούμενη αναλόγως των εξελίξεων.
Ήδη, το γαλλικό ινστιτούτο συνιστά την αποφυγή κατανάλωσης βρόχινου ύδατος καθώς και συγκεκριμένων τροφών (πλατύφυλλα λαχανικά, φρέσκο γάλα και κρεμώδες φρέσκο τυρί από ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού όπως βρέφη, γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και γυναίκες που θηλάζουν.

Απαντώντας στις χιλιάδες απορίες των πολιτών για τις συνέπειες της πυρηνικής καταστροφής της Φουκουσίμα στην Ευρώπη, η γαλλική ανεξάρτητη επιτροπή μέτρησης ραδιενέργειας CRIIRAD, δημοσιεύει έρευνα που αφορά μετρήσεις που έχουν γίνει σε περιοχές της Ευρώπης και αφορούν την συγκέντρωση στοιχείων αλλά και πληροφοριών για τους κινδύνους μόλυνσης από ραδιενεργό ιώδιο 131.

Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share