Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Εαρινή φασολάδα στα ikea


Αρχικά μια παραδοχή ζωής: τα ikea τα αγαπώ. Συνοψίζουν την ευφυΐα, πρακτικότητα, απλότητα εκφρασμένη όχι σε άχρηστα λόγια, αλλά στο απλό αντικείμενο καθημερινής χρήσης. Και πόσο μάλλον όταν το καλό ντιζάιν μπορεί να το αποκτήσει σε καλή τιμή η πλατιά μάζα, ενεργή "δημοκρατία" τελείως.
Έτσι λοιπόν μια εαρινή βόλτα, έτσι πρωί πρωί που είναι απολαυστικά ήσυχα, κατέληξε σε ρεπορτάζ. Γιατί, ναι, τα ikea, δεδομένου ότι ψωνίζουν όλοι από εκεί, καθορίζουν το αισθητικό περιβάλλον του Αθηναίου. Τι θα δεις λοιπόν στα σπιτια φίλων σου;

Στην πρώτη φώτο. Εντελώς σπουδαίο ντιζάιν σε σούπερ τιμή; Αυτή η πολυθρόνα έκανε θραύση όταν ήρθαν το '05 τα ικεα, μετά εξαφανίστηκε από τους καταλόγους, και τώρα επιστρέφει. Είναι αδιαμφισβήτητα καταπληκτική η φόρμα της, μπορεί να μπει και σε κήπο αλλά και σε εσωτερικά μίνιμαλ, ουλτρα μόντερν σπιτιών. 25€.


Τα μεταλλικά/ξύλινα γράμματα δεν τα βρισκα πουθενά στην Ελλάδα, πάρα μόνο στα πολύ ακριβά καταστήματα. Είναι τόσο ωραία διακοσμητικά αντικείμενα, τραβούν κατευθείαν το μάτι, και αυτά θα κάνουν θραύση, ήδη το μεγάλο λευκό είχε εξαφανιστεί. Βιβλιοστάτες 1,95-2,95.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share