Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στο Μέγαρο Μουσικής τρεις Κερκυραίοι μουσικοί

ΑΘΗΝΑ. Το χειρόκροτηµα στο Μέγαρο έδωσε τροφή στα όνειρα οκτώ νέων µαθητών ωδείων, που βλέπουν σοβαρά την κλασική µουσική, αψηφώντας τις δυσκολίες. Το νεαρό της ηλικίας τους και η µικρή εµπειρία δεν τους πρόδωσαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Αντιθέτως. Το ταλέντο τους άφησε τους θεατές µε ανοιχτό το στόµα. Ανάµεσά τους και οι φίλοι τους, µαζί και οι περήφανοι γονείς.
Παρασκευή πρωί στο Μέγαρο, οκτώ σπουδαστές ωδείων από τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Καβάλα έδωσαν συναυλία στην αίθουσα «∆ηµήτρης Μητρόπουλος». Ο λόγος; Κατάφεραν να διακριθούν και να γίνουν οι υπότροφοι Ωδειακών Σπουδών 2011-2012, µε τη χορηγία της οικογένειας Γ.Π. Λιβανού. Αφορµή ήταν η ολοκλήρωση του φετινού - τρίτου στη σειρά- εκπαιδευτικού προγράµµατος «∆ράση Εκτός Εδρας» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», µε τη χορηγία του Βίκτωρα Ρέστη.

Οι Κερκυραίοι
«Υπάρχουν συµµαθητές που αγαπούν τη µουσική, αλλά ασχολούνται µε πιο µοντέρνα όργανα». Κάποτε κοιτούσε τις παρτιτούρες µε απορία αλλά και µε θαυµασµό, όπως λέει. Αργότερα εντυπωσιάστηκε από τον ήχο του ευφώνιου. Σήµερα, ο 17χρονος Τηλέµαχος Μουµούρης µετρά τα βραβεία µουσικής που κοσµούν το πατρικό του σπίτι στην Κέρκυρα.
Μαζί του και δύο συµπατριώτες του που ασχολούνται µε το µουσικό όργανο τούµπα. «Το επιλέξαµε από περιέργεια. Μας άρεσε ο διαφορετικός του ήχος. Εύκολο ή δύσκολο, θέλουµε να το κάνουµε και επαγγελµατικά» έλεγαν ο 15χρονος Γιώργος Μακρής και ο 20χρονος Αντώνης Κωνστάντης - ο οποίος ερµήνευσε έργα του Μάνου Χατζιδάκι µε το σύνολο χάλκινων πνευστών Ionian Brass Ensemble από την Κέρκυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share