Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πέντε gadgets που θα εκλείψουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια


Η Suzanne Kantra του Techlicious.com μας αναλύει τους λόγους για τους οποίους τα παρακάτω gadget πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν τον δρόμο των δεινοσαύρων...
Φορητά συστήματα πλοήγησης

Γιατί θα εξαφανιστούν; Σήμερα, οι φορητές συσκευές πλοήγησης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του παρμπρίζ μας. Όμως ότι κάνουν τα φορητά συστήματα πλοήγησης, τα κάνουν τα νέα smartphones αν όχι καλύτερα. Αφήστε που μια από τις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης, το Google Maps Navigation, διατίθεται δωρεάν. Οι πωλήσεις φορητών συστημάτων πλοήγησης μειώθηκαν κατά 22% το 2010.

(Gugoo σχόλιο: Άρα όλοι καταλαβαίνουμε που μας οδηγεί η τεχνολογία και οι προτιμήσεις των χρηστών. Bye bye!)

Τα DVD / CD-ROM

Γιατί θα εξαφανιστούν; Υπερ-ταχύτατες ευζωνικές συνδέσεις έχουν σχεδόν όλα τα νοικοκυριά πλέον. Σύμφωνα με το Speedtest.net, οι κατά μέσο όρο ταχύτητες στις ΗΠΑ είναι τώρα πάνω από 11 megabits ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι προγράμματα μπορούν να μεταφορτωθούν σε ένα θέμα λεπτών, ή ακόμη και δευτερόλεπτων.
(Gugoo σχόλιο: Αφήστε που πιάνουν και χώρο. Και τα μισά καίγονται. Ciao!)

Ασύρματα ρούτερ

Γιατί θα εξαφανιστούν; Ασύρματη πρόσβαση στο Internet για κάθε σπίτι είναι το μεγάλο στοίχημα για κάθε τεχνολογικά ανεπτυγμένη χώρα. Αντί όμως να τρέχετε για αγορά ενός ασύρματου ρούτερ σε ένα κατάστημα, ασύρματες δυνατότητες θα σας προσφέρονται συσκευασμένα με το κουτί του παρόχου ευρυζωνικών υπηρεσιών διαδικτύου, μαζί το καλώδιο, οπτικές ίνες, δορυφορικά πιάτα, και θα εγκαθίστανται στο σπίτι σας. Και καθώς το υψηλής ταχύτητας 4G ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στη ζωή μας, περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τα smartphones τους για πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξαλείφοντας εντελώς την ανάγκη για ένα ασύρματο ρούτερ.

(Gugoo σχόλιο: Πόσες ώρες έχετε φάει προσπαθώντας να συνδέσετε το ρούτερ με διάφορες συσκευές πείτε μου! Arrivederci!)

Netbooks

Γιατί θα εξαφανιστούν; Μικρότερο, ελαφρύτερο και φθηνότερο από ένα φορητό υπολογιστή, το netbook ήταν εν συντομία μια καλή επιλογή για όσους αναζητούσαν ένα φθηνό φορητό μέσο για να μπαίνουν στο διαδίκτυο. Αλλά με αναιμικό επεξεργαστή και μικροσκοπική οθόνη, netbooks ήταν ατελή. Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ελαφρύ και μικρο λαπτοπ με γρήγορο επεξεργαστή και έξι ή περισσότερες ώρες της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σχεδόν σε ίδια τιμή με ένα netbook. Επίσης, τα tablets είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένα στις ανάγκες αυτών που χρειάζονται απλή περι! ήγηση στο Web, ψυχαγωγία και ολίγες λειτουργίες πληροφορικής.

(Gugoo σχόλιο: Και σου πιάνονται τα δάκτυλα με τόσο μικρο πληκτρολόγιο, και σου βγαίνουν τα μάτια με την μικρή οθόνη! Aufidersen!)


E-readers

Γιατί θα εξαφανιστούν; E-readers, συμπεριλαμβανομένου και του Kindle έχουν αρκετοί. Με e-ink οθόνες που βοηθούν για ανάγνωση σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι οι τέλειες συσκευές ανάγνωσης. Αλλά τα tablets, όπως το iPad, κάνουν πολύ περισσότερα. Η Barnes & Noble έχει μπει στο παιχνίδι «tablet» με το Nook Color, το οποίο έχει μια ειδική οθόνη LCD αντιθαμβωτική και μπορεί να τρέξει τώρα επιλεγμένες εφαρμογές Android, και πολλοί αναμένουν την Amazon να ακολουθήσει άμεσα. Τόσο η ! μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα tablets όσο και οι φιλικές προς τον ήλιο οθόνες προβλέπεται να γίνουν πραγματικότητα στα επόμενα χρόνια οπότε δεν θα υπάρχει λόγος για ασπρόμαυρες συσκευές.

(Gugoo σχόλιο: Μόνο η κατάθλιψη που προκαλεί μια ασπρόμαυρη οθόνη είναι αρκετή για να βάλουν τα δυνατά τους οι κατασκευαστές tablet και να δουμε καλύτερα προϊόντα σύντομα! Hasta la vista… Baby…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share