Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΕΚ σημαίνει… επίθεση!



Με… άγριες διαθέσεις ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της ΑΕΚ στο Τόπλιτσε ο Χιμένεθ

Αφού έβαλε τους παίκτες του (με τη δροσούλα) να «καταπιούν» χιλιόμετρα στο δάσος, ο Ανδαλουσιανός σήμανε… επίθεση (και αντεπίθεση) στις ασκήσεις τακτικής -που εξακολούθησαν να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος στην προπόνησή του.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν (κυριολεκτικά) από νωρίς στα βάσανα τη Δευτέρα. Το πρώτο σκέλος της τριπλής σημερινής προπόνησης περιελάμβανε ξύπνημα πριν τις


8, περπάτημα μέχρι το δάσος και… ανελέητο τρέξιμο εκεί (σε γκρουπ των 6-7 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του Χιμένεθ) για παραπάνω από μισή ώρα.

Αφού δοκίμασε τις… αντοχές των «κιτρινόμαυρων», λοιπόν, ο Ανδαλουσιανός δοκίμασε έπειτα (στην προπόνηση στο γήπεδο) να δουλέψει και τις επιθετικές τους εμπνεύσεις. Δίνοντας ξανά μεγάλο βάρος στην τακτική, ο Χιμένεθ επικεντρώθηκε σήμερα στο επιθετικό κομμάτι, δουλεύοντας αυτοματισμούς και ανάπτυξη που θα χρησιμεύσουν πολλές φορές μέσα στη χρονιά απέναντι σε «κλειστές» άμυνες.

Χώρισε, λοιπόν, τους παίκτες σε δύο ενδεκάδες και (δουλεύοντας κυρίως το 4-2-3-1, που μετατρεπόταν και σε 4-4-2), τις έβαλε διαδοχικά να εκδηλώνουν επιθέσεις «με απλές, σίγουρες και κοντινές πάσες». Δεν παρέλειπε, δε, να διακόπτει ανά τακτά διαστήματα την άσκηση, για να επισημαίνει ακόμα και λεπτομέρειες ή στοιχειώδη (θεωρητικά) ζητήματα.

Η πρώτη δεκάδα που χρησιμοποίησε (σε σχηματισμό 4-2-3-1) ο Χιμένεθ περιελάμβανε τους Εγγλέζου-Κοντοέ στα μπακ (αριστερό και δεξί αντίστοιχα), Κάλα-Μανωλά στα στόπερ, Γκέντσογλου-Κλωναρίδη (δίδυμο στα χαφ), Λαγό (αριστερό εξτρέμ), Μπερνς (δεξί εξτρέμ), Χοσέ Κάρλος (σε ρόλο επιτελικού μέσου) και Μπέλεκ (προωθημένο).

Αφού δούλεψε, λοιπόν, για περισσότερη από μισή ώρα μαζί της, έδωσε τη σκυτάλη στη δεύτερη δεκάδα που αποτελούνταν από τους Καράμπελα-Γεωργέα στα μπακ (αριστερό και δεξί αντίστοιχα), Δέλλα-Χέλγκασον δίδυμο στα στόπερ, Αγκιριμπά-Γκερέιρο στα χαφ, Λεονάρντο (αριστερό εξτρέμ), Λυμπερόπουλο (επιτελικό), Σιαλμά (δεξί εξτρέμ) και Νικόλτση (σέντερ φορ).

Τελειώνοντας, δε, τη συγκεκριμένη άσκηση (απέναντι σε υποτιθέμενη οργανωμένη άμυνα), δεν παρέλειψε δουλέψει και το κομμάτι των αντεπιθέσεων -με άσκηση όπου τα χαφ ή τα μπακ έπρεπε να κλέψουν την μπάλα από έναν νοητό αντίπαλο στο χώρο του κέντρου και στη συνέχεια (με «γρήγορη σκέψη και πάσες») να ξεδιπλώσουν γρήγορη κόντρα επίθεση.

Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share